Joe Bonamassa til Frederiksberg

Joe Bonamassa
Foto: Dmileson

Tekst: Jakob Wandam

Det er verdens mest populære bluesrock-kunstner lige nu, der indtager Danmark, når guitaristen og sangeren Joe Bonamassa indfinder sig i Falkoner Salen på Frederiksberg den 22. april 2023.

Med sit seneste album, Time clocks (2021), toppede Joe Bonamassa helt sensationelt den amerikanske Billboard Blues Chart for 25. gang. Bonamassa er også en produktiv herre, som siden debuten med A new day yesterday i 2000 har udgivet femten studieplader og ikke mindre end sytten live-album!

Hertil kommer udgivelser med orkestrene Bloodline, Black Country Communion, Rock Candy Funk Party og The Sleep Eazys og fire duoplader med Beth Hart. Endvidere har Joe Bonamassa gæstet på mange andre kunstneres plader og produceret album med Larry McCray, Joanne Shaw Taylor, Joanna Connor, Reese Wynans og Eric Gales.

Deler vandene

Joe Bonamassa
Foto: Florian Stangl

Joe Bonamassa er i den grad en kunstner, som deler vandene blandt bluesfans. Bonamassa angiver selv guitarister som Eric Clapton, Jeff Beck og Jimmy Page fra 1960’ernes britiske blues-boom som sine primære inspirationskilder, og det vil ikke være forkert at sige, at han spiller bluesrock mere end egentlig blues.

Kritikere skoser ham for, at hans ekvilibristiske guitaropvisninger ligger for langt fra den traditionelle blues og dens emotionelle kerne, mens fans netop roser Joe Bonamassa for hans tekniske kunnen. Nogle vover da også at mene, at der gemmer sig en stærk bluesfornemmelse inde bag solbrillerne og rockstjerneposituren.

Sidste gang, Joe Bonamassa var i Danmark, var i 2018, hvor han spillede en udsolgt koncert i Operaen i København. I 2015 var det Falkoner Salen på Frederiksberg, der var målet, og det er altså dette spillested, Joe Bonamassa vender tilbage til den 22. april næste år.

Billetter til Joe Bonamassas koncert i Falkoner Salen bliver sat til salg torsdag den 13. oktober klokken 10 via livenation.dk og ticketmaster.dk. For modtagere af Live Nations nyhedsbrev er der dog forsalg allerede i morgen, onsdag den 12. oktober fra klokken 10 (se her).