Kokomo Kings spiller sprængfarlig boogie i Vollsmose.

KokomoKings(Presse)af Peter Widmer

Det svensk-danske boogie blues band The Kokomo Kings kan opleves i Vollsmose Kulturhus torsdag den 26. februar 2015. Der er adgang for publikum fra kl. 19:30. Billetter kan købes på Kulturhusets hjemmeside til 50 kr. i forsalg eller i døren til 40 kr. Koncerten er deres allerførste på Fyn.

Orkesteret beskriver sig selv således: “Take a big bucket of unpolished Mississippi juke joint boogie and blend it with another bucket of laid back down home blues. Add a teacup of swamp pop, a tablespoon of hillbilly and a pound of profane, ecstatic gospel and you´ll have the Kokomo Kings. This is rock´n´roll before rock´n´roll was born. Nothing but primitive, groovy Saturday-night music made for dancing.”

The Kokomo Kings er et samarbejde mellem nogle af Sveriges og Danmarks absolute top-musikere inden for blues og relaterede genrer. Efter at have backet internationalt kendte blues-navne i årevis – for eksempel kunstnere som James Harman, Mud Morganfield og John Primer og mange andre – og efter at have spillet med skandinaviske top-bluesnavne som for eksempel The Instigators, Paul & The Blue Delivery og Peter Nande Band, besluttede de at starte et nyt band og skabe deres egen musik.

Og dét projekt må siges at være lykkedes til fulde, for The Kokomo Kings har en rå, skramlet og beskidt rock ’n’ roll- og blues-lyd, der er helt deres egen. I 2012 samledes de fire orkestermedlemmer for at indspille deres debut-udspil, vinyl-singlen “Artificial Natural”. Allerede før samme kom på gaden, var der mange både rock ’n’ roll- og blues-fans, der bedyrede, at “Artificial Natural” var en af de bedst lydende skiver, de havde hørt i årevis – og dét kan man godt medgive dem.

I oktober 2013 fulgte fuldlængdealbummet ”Artificial Natural,” der er en udgivelse fyldt med sprængfarlig boogie blues fra første til sidste skæring. Såvel anmeldere som publikum var vilde af begejstring, og dét gælder i øvrigt alle, der lytter til The Kokomo Kings. Og live er der lige så meget energi over orkesteret, som der er på ”Artificial Natural,” hvor samtlige numre er skrevet og produceret af orkesterets bassist (og guitarist) Magnus Lanshammar.

Bandets danske element, superguitaristen Ronni Boysen, blev kåret som Årets Danske Blues Musiker i 2013, og med en fremragende sanger og mundharpemand samt en hyper-solid trommeslager og ditto bassist er denne kvartet absolut i topklasse.

The Kokomo Kings har i øvrigt lagt flere spillesteder og festivaler ned i Sverige, Norge, Finland, England og Danmark, og det samme sker garanteret også, når de runder Vollsmose Kulturhus. Der er i hvert fald lagt op til et brag af en fest med masser af sprængfarlig boogie blues.

The Kokomo Kings er: Samuel “Harmonica Sam” Andersson: Sang og mundharpe, Magnus Lanshammar: bas og guitar, Ronni Boysen: lead guitar og Daniel Winerö: Trommer.

Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstråd.