Legendariske Trouble Cats giver 30-års jubilæumskoncert i Vollsmose

Af Peter Widmer
Foto: Frank Nielsen

Trouble Cats (Presse)Det legendariske blues- og roots rock-orkester Trouble Cats kan opleves i Vollsmose Kulturhus torsdag den 23. februar 2017, kl. 20-22. Her spiller ”Balladekattene” deres eneste koncert på Fyn i foråret i år. Der er billetter i forsalg på Kulturhusets hjemmeside til 60 kr.; 80 kr. i døren. Der er adgang for publikum fra kl. 19:30.

Trouble Cats beviser, at katte er yderst sejlivede. Bandet har overlevet i tre årtier og er i dag i absolut storform. Kemien og band-ånden er til stede på samme måde, som da Trouble Cats spillede deres første jobs for 30 år siden. Nu blot tilført endnu mere erfaring, kvalitet, saft og kraft.

Trouble Cats regner med at udgive et nyt studiealbum med helt nye sange samt et par af de gamle numre i nye versioner i løbet af 2017. Tilmed kommer også et live-album på gaden i februar i år, og dét har de med til deres koncert i Vollsmose, ifølge bandets bassist Morten Brauner.

Albummet hedder Live in Aarhus 2017 og bliver udgivet på LongLife Records. Det er indspillet på “hjemmebanen,” spillestedet Fatter Eskil i Aarhus. Albummet rummer 11 originale sange – både gamle og helt nye.

Trouble Cats pladedebuterede allerede i november 1990 med lp’en Risky business, og dén holder endnu. To år senere fulgte cd’en Plugged, og i 2015 udgav bandet to digitale tracks: “Rockin’ ’round the tombstone” og “Waterfall”.

Kreativiteten er kun tiltaget med årene. Med en ny konstellation har Trouble Cats energi og ”drive” som aldrig før, og bandet arbejder tæt sammen om nye kompositioner. Trouble Cats er efter 30 år på banen stadig det, de altid har været: Et band med sit helt eget udtryk og en stor kærlighed til bluesrødderne og den enkle rock ‘n’ roll.

Trouble Cats opstod i 1987, da bluesboomet væltede frem, og spillestedet Fatter Eskil i Aarhus var hjemmebanen. De følgende år blev Trouble Cats et af de meget efterspurgte navne, der sammen med blandt andre Kent Thomsen & the Rich Ones, Ole Frimer Band og Shades of Blue kom ud af den aarhusianske bluesscene. Bandet fik hurtigt travlt og spillede de næste mange år 80-100 årlige koncerter i både ind- og udland.

I 90’erne og 00’erne optrådte Trouble Cats i forskellige former. I 2013 blev den oprindelige kvartet gendannet. Samme bestod af Martin Blom, Morten Brauner, Henrik Hansen og John Simoni på trommer. Sidstnævnte valgte dog at gå sine egne veje i sommeren 2016, og ind trådte Henrik Thorsen i stedet.

Det er gået over stok og sten for “balladekattene” eller “bøvlemisserne.” Der er blevet arbejdet intenst, blandt andet med vokalerne. Morten Brauner er kommet mere frem i lyset med sin stemme, og bandet skriver konstant nyt materiale.

Der er således lagt op til et brag af en 30-års jubilæumskoncert, hvor både gamle kendinge og nye numre præsenteres, og dét af et band, der er oppe i højeste gear og i topform.

Trouble Cats består af:
Henrik Hansen: Mundharpe, vokal
Martin Blom Hansen: Guitar, vokal
Morten Brauner: Bas, kor
Henrik Thorsen, trommer, kor.