Masser af Blues i Vollsmose.

FrackWhiteAf Peter Widmer

Vollsmose Kulturhus har det seneste års tid haft masser af interessante blueskoncerter. Det har de fortsat og afrunder således forårssæsonen af med Franck White and the Groovers.

Det er råt. Det er levende. Det er intenst. Og det er så tæt på de autentiske Chicago-bues rødder, som man kan komme, når sanger og mundharpespiller Franck White og guitarist Ronni Boysen i spidsen for deres nyskabte band – Franck White and the Groovers – går på scenen og leverer det, der må betegnes som ren kræs for alle blues-elskere.

Franck White and the Groovers spiller deres første koncert på Fyn i Vollsmose Kulturhus torsdag den 18. april 2013, kl. 20 – 22. Der er adgang for publikum fra kl. 19. Billetter kan købes til 40 kr. i forsalg på Kulturhusets hjemmeside eller til 50 kr. i døren.

Franck White har været førstemand på blues-scenen siden sit anmelderroste debutalbum ”Soulsearching City Streets” udkom i 2000. Her medvirkede blandt andet de to glimrende guitarister Ronni Boysen og en vis Mikkel Andersen, der i dag er bedre kendt som Mike Andersen.

Albummet høstede fire stjerner hos de fleste anmeldere som for eksempel fremhævede Franck Whites melodiøse harpespil.

Et harpespil, der blev forfinet og udviklet, da Franck White i 2003 bosatte sig i USA og blandt andet spillede sammen med den verdenskendte sorte bluesmusiker Willie Kent, der på en af de hippeste musik-katedraler i Chicargos natteliv – Katerina’s Club – udtalte følgende om den unge danskers talent: ”How did a white guy from Denmark learn to play a killer harp like that?”

Ronni Boysen er en af de mest efterspurgte og respekterede europæiske guitarister inden for bluesgenren. I 2010 vandt Ronni Boysen det horsensianske Blues Kartels ærespris.

Han har medvirket på flere udgivelser, der er blevet nomineret til Danish Music Awards, og han har turneret på festivaler i det meste af Europa med blandt andre amerikanerne James Harman og Mud Morganfield. Sidstnævnte er i øvrigt søn af blues-ikonet McKinley Morganfield, bedre kendt som Muddy Waters.

Trods sine kun 38 år kan Ronni Boysen fremvise en imponerende liste over de markante bluesnavne, han har spillet og turneret med.

En liste der blandt andre tæller amerikanerne Keith Dunn, Nathan James & Ben Hernandez, Lazy Lester, Gary Primich, R.J. Mischo, Kat Baloun, Gregory Boyd og en lang række europæere som West Weston, Otis Grand, Big Joe Louis, Peter Nande Band og mange flere.

Nu har de to danske blues-kapaciteter Franck White og Ronni Boysen slået sig sammen, og har skabt hvad de selv betegner som – et drømmeband. Et drømmeband, der er det første af sin slags i Danmark uden bassist.

Helt bevist ønsker White og Boysen nemlig at skabe den autentiske lyd fra det sorte amerikanske blues-mundharpeikon Little Walters Juke Band, hvor bunden blev skabt af datidens populære guitar drive.

Med sig har de Kasper Vegeberg på guitar, der blandt andre har spillet med James Harman, og som i årevis gjorde de europæiske blues-scener usikre med legendariske Lightnin’ Moe and His Peace Disturbers. Kasper Vegeberg hører som Ronni Boysen til i den europæiske topklasse af blues-guitarister.

Sidst, men absolut ikke mindst, sidder Mathias Rindom bag trommerne. Trods sin unge alder er Mathias Rindom en erfaren musiker, og han har allerede spillet med blues-notabiliteter som Wes Weston og James Harman.

Jo – Franck White and the Groovers er ren kræs for alle blues-elskere!

Læs mere om Franck White og Vollsmose Kulturhus