Nu kommer bogen om B’Sharp

Den 23. januar 1995 blev bluesforeningen B’Sharp – Silkeborg Rhythm’n Blues Association etableret ved en stiftende generalforsamling i Silkeborg. Siden har foreningen i nu snart 25 år været en vigtig del af byens musikliv og dermed kulturliv. Den har i skrivende stund stået for ikke færre end 300 koncerter, og den har ud over et fast og voksende publikum i Silkeborg formået at trække udenbys gæster til byen. Blandt de mange koncerter har der således været besøg af blueslegender, hvor Silkeborg har været eneste danske by, der er blevet besøgt under koryfæernes Europa-turné.

Det bliver nu fejret med bogen B’Sharp 1995-2020 – 25 år med blues i Silkeborg. Bogen bliver præsenteret ved B’Sharps jubilæumsreception på Rampelys i Silkeborg torsdag den 23. januar klokken 15 (læs mere her).

De gode historier

Det bliver en bog om foreningens udvikling, om dens indre liv og om de mange musikere, der gennem årene har givet koncert i Silkeborg. En bog, der i let stil også fortæller de gode historier, for der er masser af gode historier om de mange danske og udenlandske bluesmusikere, der har optrådt i det blå lys i den jubilerende forening.

Charlie Tambaur
Foto: Frank Nielsen

Bogen om B’Sharp bliver også en bog om de ildsjæle, der med foreningens formand, Charlie Tambaur, i spidsen har formået at få Danmarks ældste bluesforening til at bide sig fast som en levedygtig del af byens kulturliv. Men det bliver derudover en kulturhistorie, der vider sig ud, og som for eksempel også handler om musikhuset Rampelys, der gennem årene har været foreningens faste spillested. Nogle koncerter har været afholdt i andre rammer, og bogen kommer også til at fortælle historien om den gang, Kedelhuset på Papirfabrikken blev endnu et tilbud for musiklivet i Silkeborg.

En levende beretning

Big Creek Slim Band på Rampelys i 2019
Foto: Peter Widmer

Bogen om B’Sharp bliver en levende beretning om de mennesker, der stiftede foreningen, og de mennesker, der gennem årene har ført den videre. En bog om publikum og om de mange musikere fra Europa og USA, der har gæstet foreningen og skabt uforglemmelige aftener på Rampelys. Men også en bog, der sætter foreningen og bluesmusikken i perspektiv til tiden og musiklivet generelt, og som med sine beretninger om kendte danske og udenlandske musiknavne må forventes at kunne finde interesse ud over det lokale.

Arbejde på bogen begyndte i efteråret 2018 og forventes færdiggjort med slutningen af 2019. Bogen skrives af journalist og forfatter Kurt Balle Jensen og vil bygge på en række interviews med aktive i foreningen, musikere og andre med tilknytning til B’Sharp.