Ny bluessingle fra Robert Nilsson

Tekst: Jakob Wandam

Danske Robert Nilsson, der også bare kalder sig Nilsson (og ikke skal forveksles med afdøde Harry Nilsson), har fungeret som producer, komponist og musiker igennem fire årtier. Han har en række udgivelser på samvittigheden, både under eget navn og med grupper som Round Midnight, Nilsson & Liisberg Sound Machine og Hee & Nilsson.

Nilsson har bevæget sig inden for mange forskellige genrer, så som country, new age, dance, pop og reklame- og filmmusik. Nu har han imidlertid kasten sin kærlighed på bluesen, og det er kommet til udtryk i singlen ”Give me the water”, der kan høres på streamingtjenesterne eller downloades fra i dag, onsdag den 5. maj.

Anerkendt

Nilsson har selv stået for musik, tekst og produktion på ”Give me the water”.

Nilsson

“”Give Me the Water” er inspireret af min oplevelse af ikke at blive anerkendt for det arbejde og den musik, man laver,” fortæller Nilsson.

“Den handler om de tidspunkter, hvor man får lyst til at give up, sælge sine instrumenter og lave noget helt andet. Der er så mange musikere, der lige som jeg selv lever i håbet om en dag at være i stand til at brødføde sig selv og ikke leve af understøttelse eller andre tiltag.”

“Jeg ved godt, at der bliver udgivet masser af musik hver eneste dag, så det er lidt af et lykketræf, hvis nogen får øje på ens musik blandt alle disse udgivelser.”

Der er dog en vis optimisme at spore hos Nilsson:

“Sangen handler også om tilgivelse, taknemmelighed og om at være lykkelig på trods af økonomiske trængsler og en usikker fremtid, og om min taknemmelighed for, at jeg stadig har mit gode helbred og muligheden for at motionere, skabe ny musik og være sammen med mine kære og de mennesker, jeg holder mest af, hvilket bringer mig glæde og inspiration,” erklærer Robert Nilsson.

Springer ud

”Give me the water” er det første af en række numre, der tilsammen skal danne et album, som udkommer i efteråret 2021. Robert Nilsson er bedst kendt som bassist, men springer nu også ud som forsanger. På ”Give me the water” høres han desuden på guitar og orgel.

Jack Pearson

Med på indspilningen er endvidere tre særdeles erfarne amerikanske studiemusikere. Jack Pearson, guitar, har spillet med blandt andre Arlen Roth, Tommy Emmanuel, Reese Wynans, The Allman Brothers Band, Keb’ Mo’ og Delbert McClinton.

Slide-guitaristen Steve Hinson kendes især fra country-scenen, hvor han for eksempel har indspillet med Dolly Parton, Ray Price, Trace Adkins og Josh Turner. Og T.J. Klay har spillet mundharpe for så prominente navne som Steve Winwood, Delbert McClinton, John Prine og Jerry Lee Lewis.