Ny Richard Farrell-single varsler kommende album

Tekst: Jakob Wandam

Trainman Blues-forsangeren Richard Farrell har mange jern i ilden. Ud over det prisvindende foretagende Trainman Blues, hvor han og Laust ”Krudtmejer” Nielsen er primus motorer, udgør Richard Farrell for eksempel duoen Buds sammen med Rick Hauchman. Og så samarbejder Farrell med andre kunstnere i projekterne KettleFish og J Fitz.

Richard Farrell
Foto: Frank Nielsen

Endvidere spiller Richard Farrell som orkesterleder med sin faste kvartet, der yderligere består af Spencer Gross (Twang) på bas, Lars Emil Riis Madsen (Sahra da Silva, Johan Bylling Lang) på tangenter og Lars Heiberg Andersen (Trainman Blues, All My Exes) på trommer.

Og det er netop med denne kvartet, at Richard Farrell nu har indspillet albummet Bathing in cold water, der er planlagt til udgivelse den 22. februar 2023.

Den første singleforløber hedder ”My guardian, gardener & keeper” og udkommer i dag, onsdag den 7. december.

Live i studiet

Sangene på Bathing in cold water er optaget live i studiet i København (der er overdubs på to skæringer) og er indspillet og mikset af Lars Heiberg Andersen. Ud over det faste band medvirker percussionisten Yannik Vikingo fra orkestret Cumbian Colors på to numre.

Richard Farrell
Foto: Frank Nielsen

Stilen er en blanding af folk, blues, soul og jazz, naturligvis med Richard Farrells unikke stemme som omdrejningspunkt.

Richard Farrell kom til Danmark fra fødelandet Irland i 2015. Omkring 2016 var han med til at danne Trainman Blues sammen med Laust ”Krudtmejer”, Thomas Crawfurd og Ronni Boysen, og siden har Trainman Blues vundet hele tre Danish Music Awards (læs her og her). Desuden vandt Trainman Blues i 2018 Danish Blues Challenge (læs her) og repræsenterede Danmark ved European Blues Challenge på Azorerne i 2019 (læs her).

Andet album

Bathing in cold water er Richard Farrells andet album i eget navn. Han debuterede i 2012 med cd’en Lights at sea, og siden er fulgt en række singleudgivelser samt ep’en Violet fire, der udkom i april i år.

Der er releasekoncert for Bathing in cold water på Charlie Scott’s Bar i København fredag den 17. februar 2023. Albummet udkommer på vinyl og som streaming/download.

Læs Bluesnews.dk’s interview med Richard Farrell fra 2017 her.