Trainman Blues vinder Danish Blues Challenge

Trainman Blues (Laust Nielsen, Thomas Crawfurd, Joachim Svensmark, Richard Farrell)

Tekst: Jakob Wandam
Foto: Frank Nielsen (hvor ikke andet er nævnt)

Københavnske Trainman Blues er ikke til at stoppe i disse dage. Onsdag løb de med prisen for Årets Danske Bluesudgivelse ved Danish Music Awards-ceremonien i Randers (læs her), og to dage senere kunne de sætte trumf på ved på samme sted at vinde Danish Blues Challenge 2018.

Mojo Hands (med Kurt Helge og Jørn Bjerre fra Bluesnight Randers)

Danish Blues Challenge, der kan karakteriseres som bluesmusikkens svar på melodi grand prix, var arrangeret af Jysk Blues Netværk og Bluesnight Randers og fandt sted på Underværket.

De deltagende bands i år var Evil Sons of the Blues, Mojo Hands og Trainman Blues.

Flotte koncerter

Juryen, der bestod af Sune Bjerre (The Cornfeds), Ole Frimer (Ole Frimer Band) og Peter Widmer (Bluesnews.dk), tildelte altså Trainman Blues sejren.

Evil Sons of the Blues

De blev endvidere enige om at lade Evil Sons of the Blues og Mojo Hands dele andenpladsen fremfor at kåre en nr. 2 og en nr. 3, og alle tre bands leverede flotte koncerter, skriver Bluesnight Randers på Facebook.

Juryens begrundelse for Trainman Blues’ sejr blev læst op af Peter Widmer og lød som følger:

Peter Widmer begrunder juryens valg
Foto: Charlie Tambaur

“Trainman Blues besidder en høj grad af originalitet. Man fornemmer, at de graver sig dybt ned i musikken med stor troværdighed. De er ydmyge over for bluesidiomet, som de har deres helt eget “take” på.

Juryen har vurderet, at der er et stort potentiale i Trainman Blues, og vi er sikre på, at de vil kunne repræsentere Danmark på bedste vis ved European Blues Challenge 2019.”

Møblomania Blues Award

Ud over altså at skulle repræsentere Danmark ved den europæiske blueskonkurrence på Azorerne i april 2019 blev Trainman Blues begavet med Møblomania Blues Award, en kunstgenstand lavet af keramiker Henriette Duckert.

Trainman Blues

Desuden kunne Trainman Blues modtage kr. 10.000 sponseret af Sign Remote Randers og kr. 5.000 fra Møblomania samt to studiedage sponseret af planner4you.

Trainman Blues er sanger, guitarist m.m. Richard Farrell, bassist Laust Nielsen og trommeslager Thomas Crawfurd, ved Danish Blues Challenge suppleret af guitarist Joachim Svensmark.