Ole Frimer Band får stor ros

Claus Daugaard, Ole Frimer, Jesper Bylling
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Peter Widmer

Det veletablerede jyske bluesorkester Ole Frimer Band, der består af kapelmester Ole Frimer på vokal og guitar, tangent-manden Niels Ole Thorning, Claus Daugaard på trommer og bassisten Jesper Bylling, var i efteråret 2019 på en længere turné i Tyskland og Østrig.

Her spillede de fire musikere blandt andet på den tyske Eppingen Jazz Festival den 19. oktober, og det var her, at bandets nyeste live-album – Live in Eppingen – blev en realitet. Albummet udkom i cd-format i Tyskland den 28. august 2020 og kom på gaden i Danmark den 2. september samme år.

Ikke blot fik Live in Eppingen fornemme anmeldelser i Danmark, men også i udlandet har man taget endda særdeles godt imod dette monumentale album, der er udgivet på det tyske pladeselskab Katti Records. Om dette sagde Ole Frimer blandt andet til Bluesnews.dk:

”Vi bevæger os mere og mere i udlandet. Faktisk spillede vi 60 % af vores koncerter uden for Danmark i 2019. Da vi fik muligheden for at udgive fra et centralt sted i Europa – Weingarten/Baden i Tyskland – faldt det helt naturligt ind i udviklingen af vores koncertvirksomhed” (læs mere her).

Positive tilkendegivelser

Ligesom med Ole Frimer Bands første live-album Live at Blues Baltica fra 2015 (læs anmeldelse her) blev Live in Eppingen blandt andet gjort tilgængelig gennem forskellige net-platforme.

Ole Frimer
Foto: Peter Widmer

Desuden er albummet, som der er stor efterspørgsel på, i vid udstrækning blevet sendt til diverse radiostationer og til net- og trykte medier i den vestlige verden. Dét har givet pote, for Live in Eppingen har fået masser af airplay i udlandet, fortæller Ole Frimer til Bluesnews.dk.

At albummet desuden har fået mange positive tilkendegivelser fra nær og fjern, kan man forvisse sig om ved at kaste et blik på Ole Frimer Bands hjemmeside. Her finder man nemlig indtil videre ikke færre end 31 positive udsagn fra diverse medier (se her).

Heraf fire fra USA, fire fra England, et fra Skotland, et fra Norge, et fra Sverige, et fra Finland, seks fra Danmark, fire fra Tyskland, et fra Østrig, to fra Frankrig, et fra Belgien, fire fra Holland og et fra Spanien.

Sidstnævnte er skrevet af den prominente spanske blueskender Vicente Zúmel, der har radioprogrammet og hjemmesiden La hora del blues med base i Barcelona. Vicente Zúmel giver Live in Eppingen fire af fem stjerner og kalder albummet ”… virkelig fantastisk og bemærkelsesværdigt” (læs mere om Vincent Zúmel her).

Mesterligt

Det hollandske netmedie Bluestown musics Peter Marinus skriver: “Fremragende album. Oles skarpe guitar-arbejde holder virkelig lytteren fastlimet til sine højtalere.” Bluestown music har i øvrigt givet Live in Eppingen ekstraordinært meget plads (se her).

Ole Frimer Band
Foto: Michael Gregers Nielsen

Mads Kornum fra det danske netmedie Side 33 giver albummet fem af seks stjerner med disse ord: ”Noget så guddommeligt godt – noget så virkelig blåt. Det er mesterligt.” Amerikanske Blues blast magazine skriver blandt andet: ”Dette er førsteklasses …”, og engelske Blues in Britain slår fast, at Live in Eppingen er et ”Fedt og sublimt” album.

Fra Frankrig skriver Fred Delforge, der driver netmediet Zicazic.com og i øvrigt er bestyrelsesmedlem i European Blues Union (se her), om Ole Frimer Band og Live in Eppingen for eksempel, at: ”Ole Frimer Band er lige tillokkende, hvad enten det gælder shuffles eller langsomme bluesnumre. De holder lytteren på stikkerne på højt plan med et album, der er fuldt af spilopper, sjov – og personlighed.”

Den østrigske musikpublikation Concerto giver Live in Eppingen og Ole Frimer Band disse ord – og fire af fem stjerner – med på vejen: ”Det er forståeligt, at publikum var begejstret. Et fremragende band.” Verdens ældste bluestidsskrift, svenske Jefferson, istemmer således: ”Danske Ole Frimer Band er et af de bedste blues-relaterede orkestre, Skandinavien kan frembyde.”

Verdensklasse

Og sådan kunne man blive ved. Der kan vist ikke herske tvivl om, at dansk rytmisk musik i Ole Frimer Band har en perle af en kvartet, der leverer original instrumental og vokal topkvalitet både i studie- og i live-sammenhæng.

Ole Frimer
Foto: Peter Widmer

Faktisk er de i stand til at levere musik i verdensklasse.

Tilmed formår de fire musikere på bedste vis at føje nye elementer til bluesidiomet, som orkesteret således udvider.

Det er blandt andre disse kvaliteter, som brænder igennem på Live in Eppingen. Sådanne egenskaber vinder både genklang og afstedkommer stor ros til Ole Frimer Band både i Danmark og på internationalt plan.

Læs også Bluesnews.dk’s anmeldelse af Live in Eppingenher.