Randers City Blues Festival hylder bluesens kvinder

Georgia van Etten

Tekst: Jakob Wandam

Når Randers City Blues Festival den 25.-27. juni 2020 løber af stablen for fjerde gang, bliver det med et ganske særligt fokus på bluesmusikkens kvindelige udøvere. Sådan vil det i hvert fald være lørdag den 27. juni på Underværket, for under overskriften ”Women in Blues” præsenterer festivalen her syv danske og internationale navne.

To af de udenlandske optrædende er allerede blevet offentliggjort, og der er tale om to spændende, fremadstormende navne.

Georgia van Etten er født i Australien, men har i dag base i London, hvor hun indspillede sin 2017-ep Live at the Pool Studio, som Blues & soul magazine kaldte ”a damn fine debut EP.”

Van Ettens stil inkorporerer soul, jazz, blues og gospel i en charmerende neo-soul, der gør god brug af hendes mørke stemme og sikre fraseringer. Et egentlig debutalbum skal ifølge planen indspilles i januar 2020.

Guitarbaseret bluesrock

Tora Dahle Aagård

25-årige Tora Dahle Aagård kommer fra Flatanger i Norge, og med sit band Tora står hun for elektrisk, guitarbaseret bluesrock. Det er Tora Dahle Aagård selv, der står for strengelegen og vokalen, og bandet har blandt andet spillet på bluesfestivalerne i Notodden og Hell.

Tora blev dannet i 2011 og har udsendt to ep’er samt debutalbummet Tora, der udkom i 2019. Ud over Tora Dahle Aagård består orkestret af Isak Seltveit (bas), Guri Tranås (kor), Magnus Galguften (trommer) og Andreas Dahle Aagård (guitar).

Med Georgia van Etten og Tora på programmet udviser Randers City Blues Festival en beundringsværdig vilje til at satse på unge og endnu ikke etablerede navne. Alt går dog ikke op i ungdom, for det tredje navn, der er blevet bekræftet til festivalen, er de lokale Noahs Ark.

Rhythm & blues

Noahs Ark havde sin storhedstid omkring 1970, hvor de spillede rhythm & blues inspireret af britiske navne som The Yardbirds, The Rolling Stones og Spencer Davis Group. Tilbage fra dengang er de to medlemmer John Halskov (guitar) og Bent Sørensen (bas). De har nu allieret sig med Leif Bressum (sang og guitar), Torben Fausø (klaver, keyboard og sang) og Jens Oluf Andersen (trommer).

Noahs Ark

Noahs Ark spiller fredag aften i Turbinen som ét af syv navne. Randers City Blues Festival begynder med en åbningskoncert i Turbinen torsdag den 25. juni, fredag den 26. er der altså lokal blues i Turbinen, og lørdag den 27. juni byder på ”Street Blues” i byens gader i dagtimerne og ”Women in Blues” på Underværket om aftenen.

Læs mere på Randers City Blues Festivals hjemmeside her, hvor det resterende program også vil blive offentliggjort løbende.