Randers er klar til et blåt forår

Af Jakob Wandam

Foreningen Bluesnight Randers, der afvikler sine koncerter i Underværket i Stemannsgade, har programmet klar til forårssæsonen. Der er tale om en skønsom blanding af danske og udenlandske navne, nye og mere rutinerede kræfter.

Der lægges ud med danske The Pocket Players, som rammer Underværket den 26. januar. Bandet består af sangeren og guitaristen Ole Bech, Palle Hjorth på orgel, Henrik Poulsen på bas og trommeslager Søren Poulsen – nogle særdeles rutinerede herrer.

The Pocket Players
Foto: Frank Nielsen

Som The Pocket Players har de eksisteret i knapt fem år og har to album bag sig, senest Throw your dog a bone, der udkom i slutningen af 2016 (læs anmeldelse her).

The Pocket Players spiller en original og alsidig form for bluesrock, der især bygger på 1960’ernes psykedeliske blues, men også inddrager mange andre forskellige elementer af både traditionel og mere moderne karakter.

Med den energiske Ole Bech i front og den altid forrygende Palle Hjorth ved orglet er der garanti for en sprælsk og medrivende koncert.

Farverig

Den 9. februar er det newyorkeren Ted Horowitz, bedre kendt som Popa Chubby, der står på scenen på Underværket. Den farverige Popa Chubby har udgivet en lang række plader på skiftende pladeselskaber siden begyndelsen af 1990’erne og har stilmæssigt bevæget sig vidt omkring.

Old school fra 2003 kaster han sig f.eks. over Chicago bluesens standarder, mens han andre steder inkorporerer bl.a. hiphop, jazz, funk, country og punk. Først og fremmest er det dog den hårdtslående bluesrock, der præger Popa Chubbys produktion.

Popa Chubby er lige nu aktuel med albummet Two dogs, og mon ikke han har en kasse med eksemplarer af dén cd med under armen, når han indfinder sig i Randers til februar?

Skramlet

Svensk-danske The Kokomo Kings er næste navn på programmet, og de spiller på Underværket den 2. marts. Bandets danske islæt er guitaristen Ronni Boysen, som er et særdeles velkendt ansigt på de danske bluesscener. Her har han optrådt i et hav af sammenhænge, blandt andet med Peter Nande Band og i makkerskab med pianisten Hans Knudsen.

The Kokomo Kings
Foto: Jeanette Larsson

I The Kokomo Kings spiller han sammen med en lille flok rutinerede svenskere: sanger og guitarist Martin Abrahamsson, bassist, guitarist og sangskriver Magnus Lanshammar og trommeslager Daniel Winerö.

Bandet har eksisteret siden 2012, og i 2017 udgav de deres andet album, Too good to stay away from (læs anmeldelse her). Her blander The Kokomo Kings skramlet Chicago blues med boogie, rhythm & blues, rock ’n’ roll, country og rockabilly.

Blues Challenge-vindere

Julia and the Basement Tapes

Julia and the Basement Tapes vandt Swedish Blues Challenge 2017 og skal således i marts måned repræsentere Sverige ved European Blues Challenge i Hell, Norge. Umiddelbart efter, den 23. marts, kommer gruppen og giver koncert i Randers.

Den svenske kvintet har udsendt tre ep’er: The basement sessions i 2013, The dues i 2015 og en akustisk, forkortet version af samme i 2016. De arbejder p.t. på deres først fuldlængde-album, men har også travlt med at spille koncerter rundt omkring i Europa.

Julia and the Basement Tapes spiller melodisk, atmosfærisk blues og bluesrock med Julia-Lotta Tinglöfs stærke vokal og Johan Borghs klare guitartone i centrum.

Fænomen

Blues Beatles

Brasilien, Beatles og blues er de tre ingredienser, der udgør fænomenet Blues Beatles. Den brasilianske sekstet blev dannet i 2013 ud fra den enkle ide at spille The Beatles’ klassikere udsat for blues- og soul-arrangementer.

Det har Blues Beatles gjort siden, og det har genereret en del omtale og adskillige millioner visninger på YouTube. Derfor er bandet nu draget på verdensturné, og den fører dem altså til Danmark i marts og april 2018. De rammer Underværket i Randers den 7. april.

Læs mere om koncerterne, herunder spilletidspunkter, billetkøb og praktiske oplysninger på Bluesnight Randers’ hjemmeside.