Rockin’ Johnny Burgin vender tilbage til Danmark

Rockin’ Johnny Burgin
Foto: Bárbara Sánchez Palomero

Tekst: Jakob Wandam

Den amerikanske guitarist og sanger ”Rockin’” Johnny Burgin besøgte Danmark sidste år sammen med mundharpespilleren Aki Kumar. Nu vender Johnny Burgin tilbage, denne gang som solist, og han kan opleves på Mojo Blues Bar i København den 25. august 2019.

Johnny Burgin er født i 1969 i Williamsport, Pennsylvania og er opdraget i den såkaldte West Side Chicago-stil, hvis mest markante udøvere har været Buddy Guy, Otis Rush og Magic Sam. Han tilbragte da også sine formative år i Chicago, hvor han fik plads i Tail Draggers (James Yancey Jones) band og desuden spillede med blandt andre Lurrie Bell, Jimmy Dawkins og John Littlejohn.

Legender

Rockin’ Johnny har turneret med legender som Pinetop Perkins, Sam Lay og Billy Boy Arnold, og siden 1996 har han indspillet plader i eget navn på hæderkronede selskaber som Delmark og VizzTone. Det er i alt blevet til 8 album, hvoraf det seneste, Dos hombres – wanted (2019), er et duo-album med mundharpespilleren Quique Gómez.

I 2016 var Rockin’ Johnny Burgin både solist og medlem af husorkestret på Chicago/the blues legends/today!, en slags præsentationsalbum for nogle af Chicagos stærkeste aktuelle bluesnavne.

Samme år flyttede Johnny Burgin imidlertid fra Chicago til Petaluma i Californien, og det åbnede døren til den blomstrende West Coast blues-scene. Her har Burgin indspillet med navne som Kid Andersen, Nancy Wright og førnævnte Aki Kumar.

Rockin’ Johnny Burgin
Foto: Jeff Griffin

Blues Music Award

Johnny Burgin var atter en del af bandet på Howlin’ Wolf-hyldestpladen Howlin’ at Greaseland, der blev nomineret til en Blues Music Award i 2017.

Når Rockin’ Johnny Burgin optræder på Mojo i Løngangsstræde søndag den 25. august, er det dog helt uden band. Det vil sige, at det bliver den rå og ufortyndede version af Johnny Burgins pågående West Side Chicago blues.

Koncerten begynder klokken 21.30, og der er fri entré.