Simon Spang-Hanssen hylder Muddy Waters

Tekst: Jakob Wandam

”Mood Morganfield” er titlen på en ny digital single fra Simon Spang-Hanssen Trio, og nummeret er en hyldest til Chicago blues-legenden Muddy Waters, hvis borgerlige navn var McKinley Morganfield.

Er ”Mood Morganfield” ikke just et bluesnummer, er der alligevel blues-undertoner at spore på singlen. Og Simon Spang-Hanssen fortæller da også på sin Facebook-side, at Muddy Waters var et af hans første idoler.

Simon Spang-Hanssen
Foto: Rolf Aagaard-Svendsen

Jazzsaxofonisten Simon Spang-Hanssen er da heller ikke helt fremmed for bluesgenren eller dens udøvere. Han har således ofte arbejdet sammen med for eksempel guitaristen og sangeren Alain Apaloo både i sit eget orkester Café Central og i Alain Apaloo’s ApiPipo. Og i Café Central optræder også med mellemrum sangerinden Sahra da Silva.

”Mood Morganfield” er indspillet med Matthias Petri på kontrabas og David Besiakov på trommer. Simon Spang-Hanssen har komponeret nummeret og spiller tenorsaxofon. Spang-Hanssen, der også er kunstmaler, har desuden begået maleriet, som pryder singlens cover.

Singlen “Mood Morganfield” er forløber for et kommende album med Simon Spang-Hanssen Trio. Hør ”Mood Morganfield” her.