Slut på foråret med en levende blueslegende fra Chicago

Foto: Toshiya Suzuki

Foto: Toshiya Suzuki

Forleden skrev vi her på siden om forårets sidste koncert hos Blueskartellet i Horsens, hvor Lurrie Bell spiller den 14. maj. Men også Silkeborg får besøg af blueskæmpen. Det sker fredag den 12. maj kl. 21 i Kedelhuset, Papirfabrikken 72, hvor dørene åbnes klokken 20.

Han er en af Chicago bluesens levende legender og et stort navn på den internationale bluesscene. Nu kommer han til Silkeborg for første gang med sit Chicago Blues Band.

Lurrie Bell voksede op blandt bluesmusikkens absolut største: Muddy Waters, Howlin’ Wolf og Willie Dixon. Guitarist og sanger Lurrie Bell, født i 1958, blev sidste år nomineret til den amerikanske Blues Music Award i hele fem kategorier.          

Lurrie Bell har ikke fået blues i blodet uden grund; han er nemlig søn af den berømte mundharpespiller Carey Bell, der døde i 2007. Hjemmet var præget af musik og musikere, og han fik bl.a. lektioner i guitarspil af Muddy Waters. Som teenager optrådte han sammen med sin far på alle de store festivaler.

Lurrie Bell har gennem de seneste år banket sit navn fast som en af de store nulevende bluesmusikere i Chicago. Han har spillet med på et hav af plader og selv udgivet 11 albums. Det seneste – Can’t shake this feeling – er nomineret som årets traditionelle bluesplade. Han har et væld af priser og nomineringer med i bagagen.

Lurrie har aldrig lydt bedre, og med sin seneste udgivelse har han cementeret sig som en af de største nulevende bluesmænd. Det bliver spændende at se, om han her i 2017 får sin Blues Music Award, som uddeles i Memphis i maj måned.

Billetter til denne aften kan købes her.

Lurrie Bell – guitar & vocals
Roosevelt Purifoy Jr. – keyboards
Melvin Smith – bass
Willie Hayes – drums