Sommerens festivaler er aflyst

Tekst: Jakob Wandam

På et pressemøde mandag den 6. april forlængede regeringen forbuddet mod store forsamlinger til og med august. Det kommer til at ramme sommerens mange festivaler samt et utal af planlagte koncerter i løbet af sommermånederne.

Det midlertidige forbud mod at forsamles mere end ti personer blev indført den 17. marts i år for at bremse spredningen af coronavirus og COVID-19. Det har allerede ført til talrige aflyste koncerter og stor usikkerhed om, hvilke planlagte musikarrangementer der ville kunne gennemføres.

Med mandagens udmelding står det klart, at sommerens store musikfestivaler som Roskilde Festival, Heartland og Smukfest ikke bliver til noget. Men det går også ud over blandt andet Randers City Blues Festival, Skagen Festival, Tønder Festival og Copenhagen Jazz Festival.

Det betyder tabte indtægter for bluesspillesteder og bluesmusikere, der i forvejen har været hårdt ramt af coronakrisens restriktioner.

Præcis hvor store forsamlinger skal være for at dækket af forbuddet, står dog endnu ikke helt klart. Regeringens udmelding er, at forbuddet mod forsamlinger på mere end ti personer foreløbig gælder frem til 10. maj, mens ”store forsamlinger” altså forbydes frem til udgangen af august.