Pokey LaFarge kommer til Odense

Pokey LaFarge
Foto: Edith Tamayo

Tekst: Jakob Wandam

Den amerikanske sanger og sangskriver Pokey LaFarge har tidligere begejstret danske publikummer på Tønder Festival og på Hotel Cecil i København (læs her). Til efteråret vender LaFarge tilbage til Danmark, idet han optræder på Dexter i Odense den 7. november 2020.

Pokey LaFarge stammer fra St. Louis, Missouri og hedder egentlig Andrew Heissler, men han er blevet kaldt ”Pokey”, siden har var barn. ”LaFarge” var blevet en del af kunstnernavnet, inden han udgav sit første album, Marmalade, i 2006.

Pokey LaFarge tager udgangspunkt i de traditionelle amerikanske genrer som blues, ragtime og jazz samt folk, hillbilly-country og vaudeville og blander det sammen til et personligt, old-timey udtryk. På det seneste har han også inddraget mere egentlig rock- og soul-orienterede elementer uden dog helt at miste sit rustikke særpræg.

Nyt album

Den 10. april 2020 udkommer Pokey LaFarges nye album, Rock bottom rhapsody, og de første fire singler kan allerede høres. ”Fuck me up” udkom i januar (se videoen nedenfor), og siden er fulgt ”End of my rope”, “Lucky sometimes” og “Bluebird”.

Numrene på Rock bottom rhapsody blev til, efter at Pokey LaFarge var flyttet fra St. Louis til Los Angeles. Her oplevede han lidt af en livskrise efter at have truffet nogle dårlige valg, som han ikke ønsker at uddybe. Sangene blev skrevet under denne nedtur, men er indspillet efterfølgende af en Pokey LaFarge, som nu har oplevet, hvad han selv beskriver som en åndelig opvågnen.

Pokey LaFarge
Foto: Edith Tamayo

Modsat Pokey LaFarges forrige album, Manic revelations (2017), som bød på soul’ede blæserarrangementer, er Rock bottom rhapsody indspillet af et mere nedbarberet femmands-band med guitar, klaver eller orgel, elektrisk eller akustisk bas samt trommer. Det er samme opsætning, som Pokey LaFarge tager på turné med, og som kan høres på Dexter den 7. november.

Billetter til koncerten kan købes via Dexters hjemmeside her.