Spillesteder rammes på ny af lockdown

Tekst: Jakob Wandam

Mandag middags pressemøde fra Statsministeriet bekræftede de spekulationer, der allerede i weekenden florerede angående nye coronarestriktioner blandt andet i landets tre største byer.

I alt 38 kommuner er omfattet af de nye retningslinjer, der træder i kraft onsdag den 9. december og foreløbig er gældende frem til den 3. januar 2021.

Blandt de regler, der blev bekendtgjort, er følgende:

  • Serveringssteder (restauranter, caféer, barer mv.) skal holde lukket for servering til indtagelse på stedet.
  • Kulturinstitutioner skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden.
  • Det gælder blandt andet teatre, koncertsale, spillesteder, museer, kunsthaller, kulturhuse, biografer, biblioteker (aflevering og udlån til forsknings- og undervisningsbrug undtages), aftenskoler, daghøjskoler, Folkeuniversitet samt musik- og kulturskoler.

Da decembervejret ikke ligefrem indbyder til udendørskoncerter, betyder det, at al koncertaktivitet reelt er indstillet i julemåneden i hele Region Hovedstaden (undtagen Bornholm) samt i Aarhus, Odense, Greve, Solrød, Køge, Roskilde, Faxe, Lejre, Slagelse og Vordingborg Kommuner.

Uden for bopælskommunen

Myndighederne opfordrer samtidig til, at beboere i de berørte kommuner også overholder restriktionerne, når de bevæger sig uden for bopælskommunen. Med andre ord bør odenseanere for eksempel ikke tage til koncert i Svendborg.

Mojo Blues Bar i København er et af de spillesteder, der rammes af de nye restriktioner
Foto: Jakob Wandam

Bluesnews.dk må lige som i foråret henstille til, at man tager koncertkalenderens oplysninger med et gran salt, selv om vi vil forsøge at holde den opdateret også med decembers aflysninger.

Da Bluesnews.dk-redaktionen har hjemme i Odense, skal man desuden desværre ikke forvente flere koncertanmeldelser herfra i december måned. Derudover forsøger vi naturligvis at opretholde aktiviteten.