Sulelængen inviterer til Blues i Bakkerne

Sulelængen

Tekst: Jakob Wandam

På Enggaarden, en firelænget bindingsværksgård i Magtenbølle på Fyn, finder man kulturhuset Sulelængen.

Her står foreningen Sulelængens Venner for aktiviteterne, og lørdag den 7. september klokken 12-17 bydes der på ”Blues i Bakkerne”.

Blues i Bakkerne er en gratis endagsfestival, som Sulelængens Venner sætter op i samarbejde med Schmidts Radio, støttet af Assens Kommune og Nordeafonden.

Fynsk tilknytning

Claus “Harpin’ Wolf” Trohl
Foto: Frank Nielsen

På programmet er tre velkendte navne fra den danske bluesscene, to af dem med fynsk tilknytning.

Harpin’ Wolf & the Black Sheep er en odenseansk kvartet, som i 2018 udsendte sit første studiealbum, Workin’ man (læs anmeldelse her). I front står sangeren og mundharpemanden Claus Trohl alias Harpin’ Wolf, og bandet spiller traditionel blues med hovedvægten lagt på Chicago- og West Coast blues.

Evil Sons of the Blues
Foto: Emil Andresen

Også Evil Sons of the Blues har rødder i Odense, om end medlemmerne i vore dage er spredt mere ud over Danmarkskortet (læs mere her).

Bandet har flere årtiers erfaring og har et enkelt album på samvittigheden med den enkle og sigende titel Live (læs anmeldelse her).

Evil Sons of the Blues har sangeren Ulrik Fromholt i front, men har også lige som Harpin’ Wolf & the Black Sheep en mundharpespiller i en central rolle, nemlig Poul Ewald. Han har tidligere blandt andet lavet en duo-plade med Klaus Baba Jensen og indspillet med fynske bands som Fielfraz, Hancats og The Blues Brothers Souvenir Show.

Koncert-aktiv

H.P. Lange
Foto: Frank Nielsen

Endelig gæstes Blues i Bakkerne af H.P. Lange og hans band. 56-årige Lange er et af landets mest erfarne bluesnavne, som tilmed er den måske mest koncert-aktive bluesmusiker i Danmark.

H.P. Lange har den akustiske delta blues og folk blues som sin metier, og han har et par håndfulde velanmeldte plader bag sig. Senest kom opsamlingsalbummet Trackin’ my blues i 2018 (læs anmeldelse her).

Der er som nævnt gratis entré til Blues i Bakkerne, og Sulelængens Venner skriver:

”Medbring klapstol og passende beklædning – så sørger vi for kolde øl og noget spiseligt.”

Enggaarden er beliggende på Magtenbøllevej 94, 5492 Vissenbjerg – cirka 15 km fra Odense centrum.