Superblues med Copenhagen Slim Band i Vollsmose Kulturhus.

CphSlim PresseTekst og foto: Peter Widmer

Nisse Thorbjørn, alias Copenhagen Slim eller blot CPH Slim, der vandt prisen som Årets Danske Bluesnavn i 2009, er måske mest kendt med sit orkester Copenhagen Slim Band, der må siges at være i verdensklasse. Dette orkester kan opleves i Vollsmose Kulturhus torsdag den 10. marts 2016, kl. 20 – 22. Billetter i forsalg på Kulturhusets hjemmeside til 50 kr. Billetter i døren til 60 kr. fra kl. 19:30.

Chicago blues og storby soul er kernen af repertoiret hos Nisse Thorbjørns rutinerede kvartet, men der krydres også med afstikkere til Delta Blues og andre former for Americana.

Bandet har otte år på bagen og bliver flittigt brugt som backing af diverse blues ”headlinere” fra USA, når disse besøger Skandinavien.

I 2013 var det den store svenske Åmål Blues Festival, der fik besøg af Copenhagen Slim Band i selskab med Muddy Waters’ tidligere lead guitarist John Primer, som var på toppen af plakaten, og der er flere planer om turneer med blandt andre Lurrie Bell.

Nisse Thorbjørn har også udgivet CD’en “CPH Slim,” der fik 4 hjerter i Politiken, og som andetsteds blev betegnet som genrefornyende med dybe rødder i traditionen.

Ud over Nisse Thorbjørn består bandet af den fremragende guitarist Rune Højmark, der har været med hele vejen fra start. Rune optræder med andre kendte navne på den danske blues- og folk-scene inklusiv gæsteoptrædener med for eksempel One Eyed Mule, Thorbjørn Risager og Chasing Grace.

Kvartettens trommeslager Michael Strange har blandt andet medvirket på Jamie Cullums udgivelse “Thirty something,” der gik verden rundt.

Bassen bestrides af Kristian Bast. Han er yderst rutineret på sit instrument og bliver også flittigt brugt i mange andre sammenhænge.

Der er lagt op til en forrygende aften med masser af Chicago superblues og storby soul i verdensklasse i selskab med fire fantastiske musikere, som den danske bluesscene kan være stolt af!

Copenhagen Slim Band er:

Nisse Thorbjørn: Sang/mundharmonika/guitar, Rune Højmark: Guitar, Michael Strange: Trommer & Kristian Bast: Bas.

Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg & Statens Kunstfond.