Svensk blues, når den er bedst, med Ida Bang & the Blue Tears

Ida Bang & The Blue Tears (Presse)Af Peter Widmer

Der er lagt op til en spændende gang svensk blues, når den er bedst, med Ida Bang & the Blue Tears, når de rammer Vollsmose Kulturhus. De gør de torsdag den 20. april 2017 kl. 20–22. Billetter i forsalg på Kulturhusets hjemmeside til 60 kr.; 80 kr. i døren. Der er adgang for publikum fra kl. 19:30.

Ida Bang regnes for at være en af Sveriges største nye kvindelige blues-sangerinder. Ida Bang og hendes glimrende band – The Blue Tears – er kendt for virkelig at levere varen, hver gang de giver koncert.

Ida Bang & the Blue Tears, der residerer i Stockholm, er et ungt band, der blev dannet i 2013. Siden da er det gået stærkt for orkesteret, der efterhånden har spillet et utal af roste koncerter. Og det både i Sverige og i flere andre lande.

Ida Bang & the Blue Tears er i hjemlandet blevet betegnet som “bluesmusikkens fremtid” og har spillet på adskillige store festivaler. De har dog også stået på flere mindre scener, men aldrig uden at få deres musik sparket så langt ud over scenekanten, at ethvert publikum har følt sig musikalsk beriget og virkelig har fået en positiv musikalsk oplevelse med sig hjem.

Det er således ikke mærkeligt, at bandet har fået adskillige positive anmeldelser for deres live-optrædener.

I 2015 vandt orkesteret Swedish Blues Challenge, og i 2016 deltog de i den internationale blues-konkurrence European Blues Challenge, der fandt sted i Torrita di Siena i Italien. Her spillede de for et yderst talstærkt publikum med stor succes.

Ida Bang, der har en særdeles udtryksfuld stemme og for eksempel er påvirket af Bonnie Raitt og Susan Tedeschi, har i hjemlandet gjort meget for kvindelige blues-kunstnere. Blandt andet har hun dannet kvindebandet Ladies Got the Blues som en hyldest til bluesmusikkens kvindelige udøvere.

Ida Bang har dog også andre jern i ilden. For eksempel udgør hun sammen med Lisa Lystam backing-duoen The Tornadettes, der ved særlige lejligheder synger kor hos Thorbjørn Risager & the Black Tornado. Desuden medvirker The Tornadettes på Thorbjørn Risager & the Black Tornado-cd’en og -dvd’en Songs from the road.

Ida Bang & the Blue Tears fik deres første album – Possibilities – på gaden i 2016, og anmelderroserne væltede ind over kvintetten.

Ida Bang & the Blue Tears får med denne koncert deres debut på Fyn, men har kunnet høres flere gange i Danmark. Blandt andet spillede de i 2016 på Horsens Blues Festival, og dét med bravour.

Ida Bang & the Blue Tears løfter den veletablerede blues-genre til nye højder med deres glød, “groove” og “feeling”.

Ida Bang & the Blue Tears er: Ida Bang: Vokal, John Bernström: Guitar, Leo Henriksson: Guitar, Patrik Engström: Bas og Leo Sund: Trommer.

Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond.