Thorbjørn Risager nomineret til UKBlues Award

Thorbjørn Risager
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

UKBlues Federation er en britisk forening og interesseorganisation, som blandt andet står for at afvikle Storbritanniens version af ”bluesens melodi grand prix”, UKBlues Challenge. Lige som ved den danske pendant, Danish Blues Challenge, er formålet her at finde en deltager til den fælleseuropæiske European Blues Challenge.

Hvert år uddeler organisationen desuden hæderspriserne UKBlues Awards, og i år er der et dansk islæt i feltet af nominerede. Det er Thorbjørn Risager, som er nomineret i kategorien ”International Blues Artist of the Year”.

Fornemt selskab

Joanne Shaw Taylor
Foto: Peter Widmer

Kategorien defineres således: ”A blues artist or band from outside the UK who, during the Awards year, has made the most significant impact through the quality of his/her/their performance and/or recordings.”

Derfor undrer det at se engelske Joanne Shaw Taylor i feltet, men det skyldes muligvis, at hun i dag har bosat sig i Nashville, Tennessee. De øvrige nominerede er alle amerikanere: Eric Bibb, Christone ”Kingfish” Ingram og The Hitman Blues Band.

Det er med andre ord fornemt selskab, danskeren er kommet i. Og Thorbjørn Risager og hans band, The Black Tornado, har da også succes i udlandet, hvor de har opnået flere flotte hitlisteplaceringer. Thorbjørn Risager & the Black Tornado er på kontrakt hos det tyske pladeselskab Ruf Records og har senest udsendt karriereopsamlingen Best of, der udkom sidste år (læs anmeldelse her).

Indstilles

For de fleste af priserne ved UKBlues Awards gælder det, at modtagerne har kunnet indstilles af at panel på mere end 1000 personer fra det engelske bluesmiljø, herunder medlemmer af UKBlues Federation samt musikere, koncertarrangører, pladeselskabsfolk m.m.

Paul Jones
Foto: Brian Minkoff

Herefter er de fem navne inden for hver kategori blevet annonceret som nominerede, og vinderne er blevet afgjort gennem en åben afstemning, hvor alle med bopæl i UK har kunnet stemme.

Kategorien ”International Blues Artist of the Year” er dog anderledes. Her bliver både de nominerede og den endelige vinder udvalgt af UKBlues Federations bestyrelse samt en repræsentant for kategoriens sponsor, som er tidsskriftet Blues matters!

Vinderne af UKBlues Awards bliver udråbt ved en ceremoni i The PowerHaus i Camden den 15. maj. Radioværten Paul Jones, der tillige er forsanger i The Manfreds (tidligere Manfred Mann) og The Blues Band, er konferencier, og prisuddelingen bliver livestreamet via YouTube og Facebook.