Tysk blues-veteran styrer søndags-jam i Horsens.

KaiRoterStuhlBlueskartellet i Horsens inviterer til intens blues-hygge og mini- koncert med tyske Kai Strauss ved roret.
En af Europas mest anerkendte guitarister står i spidsen for forårets anden blues-jam på Kulisselageret. Blueskartellet har nemlig inviteret tyske Kai Strauss med band til at give mini-koncert og efterfølgende holde rorpinden ved den traditionsrige søndags-jam – det sker søndag den 12. maj.
Og der venter jam-publikummet en stor oplevelse, lover formanden for Blueskartellet Carsten Mellson:
– Kai Strauss har masser af erfaring og spilleglæde med i kufferten, og det bliver en både intens og hyggelig eftermiddag. Publikum får både en mini-koncert med bandet og siden er der traditionel Blå Søndag, hvor man selv kan komme på scenen, siger han.

Selvom efternavnet måske umiddelbart signalerer musik fra forrige århundrede, er Kai Strauss langt fra wienervalse og bonede gulve. I de seneste 15 år har han – sammen med bandet Memo Gonzales & the Bluescasters – i stedet turneret Europa rundt, spillet på stribevis af store festivaler, optrådt med kendte bluesnavne og undervejs også lige været med på fem cd-indspilninger.
Nu gælder det så solokarrieren, normalt med Kai Strauss Band – men denne søndag bakkes han op af danske Electric Blues Allstars: Rasmus Stenholm (keyboards), Henrik Poulsen (bas) samt Mads Andersen (trommer).
Mini-koncerten bliver formentlig med et blandet repertoire af Kai Strauss’ egne numre, suppleret med favoritter fra f.eks. Buddy Guy, BB King m.fl. – og siden er der søndags-jam.

– Blandt blues-elskere i Østjylland er disse jam-arrangementer ved at blive en institution. Publikum kommer fra et stort område, og Kulisselageret er den perfekte ramme, siger Carsten Mellson, der også glæder sig over, at jam-arrangementerne har hjulpet adskillige nye og unge bluesbands på vej.

Spillereglerne for Blueskartellets jam-arrangementer er enkle: Mød op med dit instrument, plug i og giv den gas med byens andre musikalske ildsjæle. Arrangørerne stiller baggear + tangenter til rådighed, men anbefaler, at man selv medbringer sine “håndvåben” (stikker, spade, sax eller andet…). Og er du mere med på en lytter, er du selvfølgelig
også velkommen – og husk så at prikke til dine musikglade venner og hiv dem med til en hyggelig eftermiddag i byens bedste musikkælder.

Der er fri entré for dem, der medvirker, mens tilhørere må betale 50 kr. for at komme ind. Søndagens blues-hygge på Kulisselageret begynder kl. 14.

Kai Strauss kan endvidere opleves den 8. maj på Café Frederiksberg i Ålborg, 9. maj på Mojo Blues Bar i København, 10. maj på Trykkeriet i Århus og 11. maj hos Crossroads i Vejle.

Læs mere om Blueskartellet og Kai Strauss.