ZZ Top Jam får ny trommeslager

ZZ Top Jam
Foto: Lennard Christiansen

Tekst: Jakob Wandam

Danske ZZ Top Jam blev dannet for 20 år siden, hvor de begyndte at spille den texanske bluesrock-trio ZZ Tops ihærdige boogie-rytmer. Pr. søndag den 28. februar gør de det med en ny mand i besætningen, nemlig Michael Hansen, der erstatter Jesper Hyldahl bag trommerne.

Eneste medlem, der har været med i ZZ Top Jam fra starten i 2001, er forsanger Søren Madsen. Den øvrige besætning har været igennem adskillige udskiftninger. I 2017 fik ZZ Top Jam en betragtelig forstærkning i skikkelse af guitaristen David Kampmann, der tidligere havde slået sine folder i Baal, og som i dag også har sin egen David Kampmann Trio (læs for eksempel her).

En tidlig alder

Michael Hansen
Foto: Anette Wolfsen

På bassen finder man Vit Musil, og fjerde mand er altså nu trommeslager Michael Hansen. Denne er 43 år og født og opvokset på Amager, hvor han i en tidlig alder begyndte at spille trommer.

Ifølge bandet lyttede Michael Hansen i sine unge år især til Little Feat og ZZ Top samt blandt andre B.B. King, Buddy Guy, Thin Lizzy og Eric Clapton. Han spillede selv først blues og rock, men kastede sig senere også ud i fusionsjazz.

Michael Hansen nævner Steve Gadd, Dave Weckl og Richie Hayward som nogle af sine tromme-forbilleder.