Anmeldelse: Big Creek Slim: Bad luck child. Greasy Chicken sessions vol. 2 (Straight Shooter Records SHOT 018)

Af Jakob Wandam

Bad luck child fortsætter Big Creek Slim, hvor han slap med det forrige udspil i serien, Good mill blues (læs anmeldelse her).

Indspilningerne stammer fra den samme live-session i Roan Madsens intimspillested/pladestudie The Greasy Chicken med Peter Nande som producer. Og endnu en gang er man vidne til Big Creek Slim destilleret ned til sin reneste form, kun bemandet med sin egen vokal og akustiske guitar. På enkelte numre suppleres han dog af Nande eller Thomas Melau på mundharpe.

Big Creek Slim alias Marc Rune er som en fisk i Mississippis mudrede vande på dette repertoire, der blander værker af delta blues-ikoner som Skip James, John Lee Hooker, Tommy Johnson og selvfølgelig Robert Johnson med Slims egne sange.

I alt seks af pladens seksten numre bærer Big Creeks Slims signatur, og kun ét af disse har tidligere været udsendt, nemlig ”Long way from home”, der var at finde på 2012-abummet Ninety-nine and a half.

Mange bluesfans vil desuden nikke genkendende til de tre Robert Johnson-numre (”Traveling riverside blues”, ”Milkcow’s calf blues” og ”Rambling on my mind”) og til f.eks. ”Crawlin’ king snake”, her tilskrevet John Lee Hooker (hvilket Big Joe Williams nok ville protestere imod, men sådan er det med bluesstandarder!).

Andre numre er mere obskure, men det hele går op i en højere enhed, når det bliver serveret i Big Creek Slims forbilledligt nærværende fortolkninger. Som foredrager af den traditionelle delta blues er Marc Rune ganske enkelt uovertruffen på den hjemlige scene. Intensiteten i hans mørke, ubesværede vokal og råstyrken i hans guitarspil matches kun af hans indlevelse og personliggørelse af materialet.

Big Creek Slims sangskrivning lever fuldt ud op til forbilledernes kompositioner, og det siger ikke så lidt, når det er amerikansk førkrigs-blues, vi taler om. Og så må vi altså rose produktionen, der placerer Big Creek Slim in your face og fanger alle nuancerne i hans fraseringer og bottleneck-spil.

To år i træk er Big Creek Slim løbet med en Danish Music Award for bedste danske bluesudgivelse. Bad luck child kunne meget vel fuldende hattricket.