Anmeldelse: Thorbjørn Risager & the Black Tornado: Change my game (Ruf Records RUF CD 1240)

Af Peter Widmer

TRTBT_digital_CD_cover_low_rez-500x500At stifte bekendtskab med dette tiende album fra Thorbjørn Risager & co. er som at få en knytnæve i kæften. Man bliver mundlam. Mundlam over det tårnhøje musikalske niveau, dette band befinder sig på. Mundlam over de elleve fine kompositioner på Change my game, og mundlam ved at lytte til et band, der swinger, syder og brænder igennem som her.

Endelig bliver man tavs, når man ser deres nye pressemeddelelse. Her fastslår dette bluesband nemlig, at de med dette album nu er et rockband!

Orkesteret har dog længe inkorporeret rock-elementer i deres musikalske udtryk. Og resultatet? Strålende, varieret og detaljerig musik på opadgående rutchetur.

Dette velproducerede album spænder vidt. Fra det dæmpede åbningsnummer ”I used to love you” over den lyse, The Eagles-agtige ”Hard time” til den fuldfede ”City of love.” Og så spiller Thorbjørn Risager & the Black Tornado så hamrende professionelt, at det næsten svider i tårekanalerne. Tilmed har de her atter lavet et veritabelt pletskud af en cd.