Blues på Copenhagen Jazz Festival

JazzLogoAf Jakob Wandam

Blues er en uundværlig og integreret del af jazzmusikken. Uden blues ingen jazz, og uden levende bluesmusik ingen Copenhagen Jazz Festival.

Derfor er der også masser af blues og bluespåvirket jazz på Copenhagen Jazz Festival 2017, som finder sted overalt i København fra den 7. til den 16. juli, fra torve og parker over klubber og interimistiske scener til store koncertsale. I alt omfatter festivalen mere end 1300 koncerter fordelt på cirka 120 spillesteder, og det samlede publikumstal anslås til 263.000.

Hele programmet kan ses på jazz.dk, men her er et udpluk af festivalens bluesrelaterede koncerter:

Den amerikanske sangerinde og guitarist Peach spiller med det danske Almost Blues Band på Bartof Café den 7. juli.

Samantha-Antoinette

Samantha-Antoinette

Fra Storbritannien kommer sangerinden Samantha-Antoinette, der synger soul og blues med Hidden Agenda på Balders Plads og med Christian Bundgaard Band i Pumpehuset den 7. juli. Dagen efter optræder hun med Jazz Five på Amerika Plads, og den 9. og den 16. juli kan hun høres til ”Gospel Lunch” på Restaurant Under Uret sammen med Hans Knudsen og Colin Myers.

Pianisten Esben Just sværger til New Orleans-blues og –jazz, og han kan høres med Templeton Stompers på Bakkehusmuseet den 7. juli, til ”Piano Night” med Kristian Jørgensen og Lasse E. Jensen på Bartof Station den 10. juli, solo på Bartof Café den 16. juli og med sin trio den 9. og den 12. juli på Mojo, den 11. i Pumpehuset og den 16. på Balders Plads.

Paul Banks

Paul Banks

Også Paul Banks er at finde forskellige steder og i forskellige konstellationer i løbet af festivalen. Den 7. juli spiller han på Karma Kajen med Jacob Dinesen. Den 9.-11. juli er han på KB18; først med Dinesen og Gustaf Ljunggren, så med Thor Backhausen og Kristian Jørgensen og sidst med Musikorkestret. På Bartof Café kan han ses den 11. med Troels Jensen, den 13. med Gustaf Ljunggren og den 14. med Svante Sjöblom, J.Tex og Peter Nande. Endelig kommer han på Mojo den 12. juli med Ljunggren, Emil de Waal og Dan Hemmer og den 16. med Jens Lysdahl.

Årets Danske Bluesnavn 2016, Miriam Mandipira optræder med Hammond-virtuosen Kjeld Lauritsens Trio på Amerika Plads og på Mojo den 8. juli og på Jazzcup den 10. Samme dag er hun på Bartof Station med Troels Jensen, og den 12. og den 14. kan hun høres med sin egen kvartet på La Fontaine.

Margrete Grarup

Margrete Grarup

Margrete Grarup synger blues og gospel akkompagneret af Michael Sunding på Mojo den 8. juli, og den tidligere Blue Sun-forsanger Dale Smith kan høres med sit Blues Band på Palæ Bar den 9. juli.

Den 9. juli kan man høre Poorboy Poul synge og spille lap steel på Mojo. Samme sted finder man Thorbjørn Risager & the Black Tornado den 13., Alain Apaloo Trio den 14. og Lady A and the Top Dogs den 15. juli.

Mike Andersen

Mike Andersen

Mike Andersen spiller på Balders Plads den 14. juli, og en af dansk blues’ grand old men, Kenn Lending, spiller med sit Blues Band ved Nyhavns Mindeanker den 15. juli.

Copenhagen Jazz Festivals blueskoncerter er naturligvis også ført ind i Bluesnews.dk’s koncertkalender, hvor du altid kan orientere dig om aktuelle og kommende blueskoncerter i Danmark.