Bluesfest Eutin aflyst

Mathias Rindom skulle have optrådt med Natural Boogie på årets Bluesfest Eutin
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Peter Widmer

Bluesfest Eutin, der også går under navnet BluesBaltica, har i årevis været afholdt i byen Eutin, der ligger i Nordtyskland. Flere danske bluesbands har optrådt på festivalen, og der var også planlagt koncerter med bluesorkestre, der skulle have holdt de rød-hvide farver i hævd, som Bluesnews.dk skrev om for nylig (læs her).

Man har faktisk gået meget stille med dørene angående aflysningen af Bluesfest Eutin 2021, men allerede først i indeværende måned blev det blandt andet via netmediet Lübeck + Ostholstein Wochenspiegel bekendtgjort, at festivalen ikke ville blive afholdt i år. I 2020 var der heller ingen bluesfestival i Eutin, hvilket dengang skyldtes coronaen.

I år er det imidlertid en anden faktor, der har givet dødsstødet til årets planlagte Bluesfest Eutin, og det er en strid mellem Eutins borgmester og festivalarrangøren. Festivalen skulle i øvrigt have været afholdt i maj måned 2021, men blev grundet corona-forholdene skudt til september.

Her skulle Bluesfest Eutin have været afviklet 9.-12. september, men sådan kommer det altså ikke til at gå. Cheforganisator for Bluesfest Eutin Helge Nickel siger, at: ”Aflysningen skyldes, at borgmesteren i Eutin har nægtet at give os tilladelse til at bruge markedspladsen i byen.”

Nødsaget

Trainman Blues blev dobbelt prisvinder ved Danish Music Awards 2021
Foto: Frank Nielsen

Borgmesteren har – ligger det i luften – endvidere trukket tingene i langdrag med den konsekvens, at festivalledelsen nu har været nødsaget til at aflyse Bluesfest Eutin. Det har ikke været muligt for festivalen at få en juridisk bindende tilladelse til at bruge markedspladsen på torvet i Eutin.

Det har således heller ikke været muligt for festivalledelsen at give orkestre, der skulle have spillet på festivalen, nogen form for juridisk bindende forpligtelser fra Bluesfest Eutin. Derfor er der i mellemtiden mange orkestre, der er sprunget fra og har fundet andre spillejobs.

Natural Boogie
Foto: Jette Egeskjold

De danske bluesbands, der skulle have prøvet kræfter med Bluesfest Eutins store internationale publikum – årets dobbelte Danish Music Award-vinder Trainman Blues med Nisse Thorbjørn som ”special guest” samt orkesteret Natural Boogie – kommer altså ikke til at gæste Bluesfest Eutin i 2021.

Man kan kun håbe på, at disse to – og evt. andre danske bluesbands – får lejlighed til at vise flaget i 2022, hvor Bluesfest Eutin forhåbentlig bliver afholdt. Til dén tid – eller før – skulle den verserende strid mellem festivalledelsen og Eutins borgmester vel være overstået, så de blå toner atter kan komme til at fylde Eutin.

(Vil man læse mere om problematikken omkring Bluesfest Eutin, kan man for eksempel gøre det her).