Bluesforeningen Crossroads fejrede fødselsdag

Olav Poulsen og Ole Frimer

Tekst: Jakob Wandam
Foto: Frank Nielsen

Søndag den 20. januar 2019 kunne Bluesforeningen Crossroads i Vejle markere sin 20-års fødselsdag. Det foregik i Bygningen, Ved Anlæget 14B, hvor foreningen også afholder sine koncerter. Fejringen var opdelt i en reception, der varede fra klokken 13 til 15, og en efterfølgende koncert.

Ved receptionen deltog naturligvis medlemmer af foreningen samt ”kolleger” og samarbejdspartnere fra andre af landets bluesklubber, pressefolk m.m. De kunne tage for sig af kanapéer og drikkevarer, mens der var tale ved formanden for Crossroads, Peter Buhl.

Sygdom

Olav Poulsen og Ole Frimer

Koncerten – hvor der var gratis entré – skulle have været med Olav Poulsen og svenske Svante Sjöblom, men sidstnævnte måtte melde fra på grund af sygdom. Heldigvis kunne Ole Frimer træde hurtigt til og dannede derfor duo med Poulsen.

Frimer og Poulsen har tidligere turneret sammen, så selv om det var med kort varsel, havde de ingen problemer med at finde fælles fodslag.

Olav Poulsen

De to guitarister spillede to sæt, der med indlagt pause strakte sig over cirka to timer. Repertoiret var primært Ole Frimer-originaler iblandet nogle traditionelle bluessange.

Ole Frimer tog sig af leadvokalerne og spillede semiakustisk guitar, mens Olav Poulsen var på elektrisk guitar.

Ofte spillede Poulsen med bottleneck-slide, hvilket vel nærmest må siges at være hans speciale, og det gjorde han aldeles fremragende.

Fin sangstemme

Ole Frimer

Nogle få gange fik man også lov til at høre Olav Poulsen synge kor, og det måtte han sådan set godt gøre noget oftere, for han har en fin sangstemme.

Det må man bestemt også sige om Ole Frimer, hvis vokal faktisk bare synes at blive bedre og bedre. Hans klang har fået en klædelig patina, og sangteknisk virker han også så sikker som nogensinde.

Olav Poulsen og Ole Frimer

Ole Frimer gav naturligvis også prøver på sit letflydende, melodiske guitarspil, som blev leveret smagfuldt og prunkløst. Hans Eric Clapton-påvirkning skinnede igennem og blev understreget med en version af dennes ”Old love”.

Næste koncert hos Crossroads er med The Blues Brothers Souvenir Show, som spiller i dag, lørdag den 26. januar. Resten af Crossroads’ forårsprogram kan du læse om her, og du kan altid få et overblik over aktuelle koncerter med Bluesnews.dk’ koncertkalender her.