Bluesnight Randers er forårsklar

Indra Rios-Moore

Tekst: Jakob Wandam

Bluesnight Randers, der holder til i Underværket, Stemannsgade 9C, tager hul på forårssæsonen lørdag den 9. februar, hvor den første af fem koncerter finder sted.

Det er den amerikanske sangerinde Indra Rios-Moore, der optræder ved en koncert, som arrangeres af Bluesnight Randers i samarbejde med Jazzens Venner. Indra Rios-Moore er nemlig en alsidig kunstner, som nok har bluesen som en del af sit virkefelt, men vel nok primært betragtes som jazzsangerinde.

Det er dog ikke hele historien, for Indra Rios-Moore trækker nærmest på alle populærmusikkens genrer. Alene på sit seneste album, Carry my heart (2018), synger hun sange af blandt andre soulsangeren Curtis Mayfield, reggaestjernen Johnny Nash, jazz-rockerne Steely Dan, den norske electropop-kunstner Robyn, soul/funk-familiebandet The Isley Brothers og jazzkomponisten Duke Ellington.

Indra Rios-Moore

Tidligere har hun fortolket blandt andre David Bowie, Pink Floyd og den cubanske sangskriver Marta Valdés.

Indra Rios-Moore laver dog sine egne, meget personlige arrangementer i samarbejde med sit dansk-norske band, som består af ægtemanden Benjamin Trærup på saxofon, Thomas Sejthen på bas og Knut Finsrud på trommer.

Norah Jones er nok en udmærket sammenligning, og de to deler da også producer i Jay Newland, som har drejet knapper på både Carry my heart og Norah Jones’ debut Come away with me, der har solgt til 32 gange platin.

Selv har Indra Rios-Moore udsendt fire album mellem 2010 og 2018. 2012-albummet In between indbragte hende en Danish Music Award for ”Årets danske vokaljazzudgivelse”, og det seneste album er udgivet på det hæderkronede pladeselskab Verve.

Stor succes

Fredag den 8. marts er det så danske The Pocket Players, der er på programmet i Randers. The Pocket Players spillede også sidste år hos Bluesnight Randers, og det var en så stor succes, at de måtte komme tilbage.

The Pocket Players (Henrik Poulsen, Ole Bech, Søren Poulsen, Palle Hjorth)
Foto: Frank Nielsen

The Pocket Players har udgivet to album, Acid blue horizon (2013) og Throw your dog a bone (2016). Sidstnævnte blev nomineret til en Danish Music Award og høstede da også en særdeles positiv anmeldelse her på Bluesnews.dk, hvor vi kaldte den ”et album, der baserer sig på 1960’ernes delvis psykedeliske bluesrock, men hvor man konstant overraskes af nye elementer, som alle sammen fungerer ualmindelig godt. De fire musikere spiller forrygende, sangene er varierede, og teksterne er interessante og ind imellem endog ganske morsomme” (læs hele anmeldelsen her).

De fire musikere, der nævnes, er sanger og guitarist Ole Bech, organist Palle Hjorth, bassist Henrik Poulsen og trommeslager Søren Poulsen, og dét er et stærkt og erfarent hold. Ole Bech spiller blandt andet også med bandet Soulmates.

Palle Hjorth
Foto: Frank Nielsen

Orgel-troldmanden Palle Hjorth er allestedsnærværende i dansk musik, men kendes måske især for sit arbejde med The Savage Rose og Peter Sommer. Mange bluesfans vil have oplevet ham som en del af Ole Frimer Band.

Henrik Poulsen har spillet med Live Bleeding Fingers, Barrow og Turnip Greens, og både han og Søren Poulsen kan høres på plader med Rasmus Madsen, Peter Sommer m.fl.

Bluesnews.dk har oplevet The Pocket Players live flere gange, og de lægger altid imponerende energi og tårnhøjt musikalsk niveau for dagen (læs f.eks. her og her. Læs interview med Ole Bech her).

Danish Music Award

Københavnske Trainman Blues er et velbeskrevet blad for faste læsere af Bluesnews.dk. Bandet vandt en Danish Music Award sidste år for debutalbummet Trainman Blues (læs om prisuddelingen her og anmeldelse af albummet her), og to dage senere løb de med sejren i Danish Blues Challenge (læs her), begge dele i øvrigt i Randers.

Trainman Blues (Laust Nielsen, Thomas Crawfurd, Joachim Svensmark, Richard Farrell)
Foto: Frank Nielsen

Det betyder, at Trainman Blues skal repræsentere Danmark ved European Blues Challenge på Azorerne i april. Få dage forinden, nemlig fredag den 29. marts, står de på scenen hos Bluesnight Randers.

Trainman Blues er dannet af sanger og guitarist Richard Farrell og bassist Laust Krudtmejer Nielsen. De to optræder som Trainman Blues både i duo-, trio- og kvartetformat, og i Randers kommer de i sidstnævnte opstilling. Den øvrige besætning er den samme, som de vandt Danish Blues Challenge med, nemlig trommeslager Thomas Crawfurd og guitarist Joachim Svensmark.

Richard Farrell
Foto: Frank Nielsen

Trainman Blues kombinerer traditionelle bluestoner med elektronisk knitren og påvirkning fra soul, reggae, gospel og rock. Richard Farrells keltiske rødder fornægter sig heller ikke i hans dybt originale sangforedrag.

Bluesnews.dk har rapporteret fra Trainman Blues-koncerter i Vollsmose (læs her) og København (læs her), og så interviewede vi Richard Farrell op til udgivelsen af albummet (læs her).

Forrygende live-band

Big O & the Blue Quarters (Frederik Tygesen, Jais Kurečko Eriksen, Mathias Rindom, Søren Schack, Oscar Martin Eriksen)
Foto: Frank Nielsen

Også østjyske Big O & the Blue Quarters er velkendte af Bluesnews.dk’s læsere, som har kunnet følge dette unge band, siden de optrådte i forbindelse med European Blues Challenge i Horsens i 2017 (læs her).

Siden da har Big O & the Blue Quarters udsendt debutalbummet Live at Mosten Raceday – 2017 (læs anmeldelse her) og opbygget et ry som et forrygende live-band med koncerter i blandt andet Odense (læs her og her), Vejle (læs her og her) og såmænd også Randers (læs her og her). Desuden spillede orkestret på Bluesfest Eutin i Tyskland i maj 2018 (læs her).

Oscar Martin Eriksen
Foto: Frank Nielsen

Big O & the Blue Quarters er stærkt besat på alle pladser. I front har de sanger og mundharpespiller Oscar Martin Eriksen. Desuden består bandet af de to guitarister Søren Schack og Frederik Tygesen, bassist Jais Kurečko Eriksen og trommeslager Mathias Rindom.

De optræder hos Bluesnight Randers fredag den 3. maj, og her kan man forvente at høre veloplagt og velspillet West Coast- og Chicago blues.

Veteraner

Ole Frimer, Vidar Busk, Jesper Bylling
Foto: Peter Widmer

Sæsonens sidste koncert hos Bluesnight Randers finder sted fredag den 24. maj. Det er veteranerne i Ole Frimer Band, der er på plakaten, og de har inviteret den ekvilibristiske norske guitarist Vidar Busk med.

Ole Frimer og Vidar Busk begyndte deres samarbejde i 2016, hvor de også gav et fælles interview til Bluesnews.dk (læs her). Det blev dengang til en håndfuld koncerter på dansk grund, blandt andet på Horsens Blues Festival, og året efter fortsatte parløbet med optrædener på Randers City Blues Festival (læs her) og i Vollsmose Kulturhus m.m.

I 2018 skulle Frimer og Busk igen have spillet på Randers City Blues Festival, men Vidar Busk blev syg og måtte aflyse et antal koncerter.

Nu er han imidlertid atter klar til at stå på scenen i Underværket sammen med Ole Frimer Band, der ved denne lejlighed ud over kapelmesteren på guitar og vokal består af Claus Daugaard på trommer og Jesper Bylling på bas.

Ole Frimer
Foto: Peter Widmer

Ole Frimer er rundet af den frodige aarhusianske bluesscene og debuterede i 1990 med Blues uncovered sammen med sit Frimer Band. Siden var han med til at danne gruppen Blue Junction og kørte sideløbende et parløb med Peter Thorup indtil dennes død i 2007.

Blue Junction blev opløst i 2009, og i 2010 var Ole Frimer Band cementeret i sin nuværende opstilling. Samtidig begyndte Ole Frimer at skrive sange på dansk, og det udmøntede sig i albummet Blålys (2014).

Sangene fra Blålys fylder normalt en del i Ole Frimer Bands sætliste, men der vil helt sikkert også være udpluk fra bagkataloget og udvalgte covernumre. Hertil kommer kompositioner fra Vidar Busks række af pladeindspilninger, der strækker sig tilbage til 1997 (læs mere om Vidar Busk her).

Læs mere om programmet, billetkøb m.m. på Bluesnight Randers’ hjemmeside her.