Canned Heat er årets hovednavn på Bluesfestivalen i Horsens.

CannedHeat-farve

Årets eneste danske koncert med blues-legenderne fra Californien.

Et vaskeægte topnavn fra øverste hylde kommer til årets Bluesfestival i Horsens den første weekend i november. Legendariske Canned Heat topper plakaten, og der er lagt op til en forrygende aften med kongerne af boogie-blues, forudser formanden for Blueskartellet i Horsens Carsten Mellson. – Canned Heat har stået højt på vores ønskeliste i mange år, og vi er meget glade for og stolte af, at vi nu kan præsentere dem i Horsens. Det bliver deres eneste koncert i Danmark i år, og jeg tør allerede nu love publikum en enestående oplevelse, siger han.
Canned Heat har eksisteret siden 1967, har bl.a. optrådt på Monterey samt den første Woodstock-festival og har haft store hits som ”Going Up the Country” og ”On the Road Again”. Siden har bandet optrådt i forskellige konstellationer verden over, og i dag er tre-fjerdedele af medlemmerne veteraner fra dengang, det hele begyndte.
Samtidig har medlemmerne hver for sig ofte optrådt og indspillet med andre anerkendte kunstnere – f.eks. Big Joe Turner, John Mayall, Tom Waits og The Rolling Stones.
For mange fans står Canned Heat som inkarnationen af boogie-blues, men de spænder vidt i hele blues-landskabet; fra det sumpede syd til den mere tilbagelænede vestkyst-lyd. Samtidig har bandet gennem karrieren gjort meget for at promovere ”gamle” blues-navne, som ellers har været ude i glemslen, og listen over legender, bandet har spillet sammen med, er næsten lige så lang som en tresser-frisure: Fra John Lee Hooker over Memphis Slim og Clarence ”Gatemouth” Brown til Albert Collins.
Canned Heat anno 2013 består af Fito de la Parra (trommer, vokal), Harvey Mandel (guitar), Larry Taylor (bas, vokal) og Dale Spalding (guitar, mundharmonika).
Det endelige program for årets festival er endnu ikke helt på plads, men allerede nu ligger det fast, at Canned Heat går på scenen på Horsens Ny Teater om aftenen lørdag d 2. november.

Billetter til festivalen – både endags-billetter og partout – kan købes på Billetlugen fra mandag den 1. juli.
På pressebilledet ses (fv) Larry Taylor, Fito de la Parra, Harvey Mandel og Dale Spalding.

Bluesfestivalen 2013 finder i år sted fredag d 1. og lørdag d 2. november. Festivalen arrangeres og præsenteres af Blueskartellet i Horsens; i tæt samarbejde med Horsens Ny Teater og Kulisselageret og med opbakning fra Horsens Kommune, Statens Kunstråd, BankNordik, Biledgaard Profil, Big Tone Music Shop, Horsens Folkeblad og Filips Sten- og Billedhuggeri.

Læs mere på Blueskartellets hjemmeside.