Cedric Burnside tilbage på Tønder Festival-plakaten

Cedric Burnside
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Hill country blues-musikeren Cedric Burnside skulle have spillet på Tønder Festival i 2020 (læs her), men takket være corona-nedlukningerne gik dén plan i vasken.

Folk-festivalen i det sønderjyske har imidlertid just offentliggjort en række navne til næste års program, og blandt dem finder man netop Cedric Burnside. Han tilføjer således Tønder Festival noget blues-islæt sammen med den allerede annoncerede Keb’ Mo’ (læs her).

Musikalsk familie

43-årige Cedric Burnside voksede op i Holly Springs, Mississippi i bedstefaderen R.L. Burnsides hjem. Denne var bannerfører for hill country blues-stilen, og det var en særdeles musikalsk familie, hvor Cedric Burnsides far Calvin Jackson for eksempel spillede trommer i R.L. Burnsides band.

Cedric Burnside
Foto: Frank Nielsen

Cedric blev også oplært som trommeslager og overtog siden faderens plads i familieorkestret. Han indgik desuden i diverse duo- og trioprojekter med Lightnin’ Malcolm, Bernard Allison, broderen Cody Burnside og onklen Garry Burnside.

Cedric og Garry Burnsides første projekt hed Burnside Exploration og pladedebuterede med The record i 2006. I alt har Cedric Burnside udsendt ni album i forskellige konstellationer. De to seneste har blot været under eget navn. Benton County relic (2018) resulterede i en Grammy-nominering, og i år fulgte han den op med I be trying.

Trommeslager

Cedric Burnside
Foto: Frank Nielsen

Cedric Burnside er i dag også kendt som sanger og guitarist, men begyndte altså som trommeslager. Og af de i alt ti Blues Music Awards, han er blevet tildelt, har de otte været i kategorien ”Blues Instrumentalist – Drums”.

Tønder Festival 2022 løber af stablen den 25.-28. august. Læs mere om alle de annoncerede kunstnere, billetkøb m.m. på Tønder Festivals hjemmeside her.

Læs mere om Cedric Burnside her.