Keb’ Mo’ på Tønder Festival 2022

Keb’ Mo’
Foto: Peter Widmer

Tekst: Jakob Wandam

Amerikanske Kevin Roosevelt Moore, bedre kendt under navnet Keb’ Mo’, skulle have spillet på Tønder Festival allerede i 2020 (læs her). Det blev der imidlertid ikke noget af, for festivalen var en af de mange kulturbegivenheder, der måtte lade livet på grund af coronapandemien.

Heller ikke i 2021 blev der nogen Tønder Festival, men til næste år skulle det meget gerne se anderledes ud. Nu er de første navne til Tønder Festival 2022 så offentliggjort, og blandt dem er netop Keb’ Mo’.

Akustisk bølge

Keb’ Mo’
Foto: Peter Widmer

Keb’ Mo’ pladedebuterede i 1994 (om end han faktisk havde udsendt et enkelt album under Kevin Moore-navnet så tidligt som i 1980) og var en del af den akustiske blues-bølge, der også talte navne som Corey Harris og Alvin Youngblood Hart. Keb’ Mo’ var måske den allermest succesrige af dem med et blidt og melodisk blues-udtryk, der tog udgangspunkt i Piedmont- og delta blues, men inddrog elementer af blandt andet soul, folk og jazz. Det gav Keb’ Mo’ adgang til et crossover-publikum, som var lukket land for mange af hans samtidige.

Succesen er også afspejlet i Keb’ Mo’s betragtelige samling af hædersbevisninger. Han har vundet hele 15 Blues Music Awards (17 nomineringer i alt) og 5 Grammy Awards (12 nomineringer). Keb’ Mo’ modtog desuden i år en Americana Lifetime Achievement Award.

Han udgav i 2017 det meget roste duo-album TajMo sammen med veteranen Taj Mahal, og i 2019 udsendte Keb’ Mo’ soloalbummet Oklahoma og julepladen Moonlight, mistletoe & you. Førstnævnte indbragte vanen tro en Grammy, denne gang i kategorien ”Best Americana Album”, hvilket siger noget om hans musikalske alsidighed.

Med band

Keb’ Mo’
Foto: Peter Widmer

Sidste gang, Keb’ Mo’ besøgte Danmark, var i 2019, hvor han spillede en solokoncert i Amager Bio i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival (læs anmeldelse her). Og Keb’ Mo’ vender tilbage med endnu en enmandsforestilling i Amager Bio den 22. maj 2022.

Når Keb’ Mo’ kommer til Tønder Festival, bliver det imidlertid med band, og det er hans eneste festivalkoncert i Danmark i 2022.

Ud over Keb’ Mo’ har Tønder Festival annonceret Cara Dillon, Bjørn Eidsvåg, Blazin’ Fiddles, Blue Rose Code, Eileen Jewell, Christopher Paul Stelling, Sarah Hagen og The Once. Flere navne vil naturligvis komme til senere. Følg med og find billetter på Tønder Festivals hjemmeside her.