DMA Blues indfører ny pris

Tekst: Jakob Wandam

Danish Music Awards (DMA) Blues har i de seneste tre år stået for uddelingen af tre priser: Årets Danske Bluesudgivelse, Blues Liveprisen og ildsjælsprisen Årets Hoochie Coochie Man/Woman.

I år føjes endnu en pris til rækken. Den nye pris skal tilgodese, hvad arrangørerne kalder ”blå nybrud inden for musikkens verden”:

”Prisen gives til et nyt navn/ubeskrevet blad, der i det forgangne år i særlig grad har gjort sig bemærket, enten med et nyt og anderledes take på en blå musikalsk feeling eller som besidder et særligt talent, musikalitet og forståelse for bluesmusikken og dens beslægtede genrer.”

”Målet med den nye pris er at hylde det nye talent/navn, som måske nok har blå aner, men som også peger i spændende nye og andre musikalske retninger.”

Efterlyser input

H.P. Lange Big Gumbo vandt prisen for Årets Danske Bluesudgivelse i 2020
Foto: Frank Nielsen

Prisen har dog endnu ikke fået et navn, og derfor efterlyser DMA Blues nu input fra musikinteresserede. Har man således et godt forslag til, hvad prisen kan hedde, bedes man indsende det via mail. Samtidig beder arrangørerne bluesfans beskrive: “Hvad er blues for dig … musikalsk, tankemæssigt eller hvad der nu end vækker den blå feeling i jer.”

De bedste udsagn vil blive brugt som del af optakten til prisuddelingen, og det bedste forslag til prisens nye navn bliver præmieret med 2 billetter til DMA Blues-uddelingen på Værket i Randers den 18. august 2021. Forslag kan indsendes her, og det skal ske senest den 24. februar klokken 10.

Samtidig med annonceringen af den nye bluespris byder DMA Blues velkommen til en ny spiller i arrangørkredsen. Det er Tempi – genreorganisationen for folk, world og beslægtede musikalske strømninger – der nu træder ind i kredsen, som i forvejen tæller JazzDanmark, ROSA og Værket i Randers. Læs mere om Tempi her.