Harpin’ Wolf & the Black Sheep udgiver ny single

Tekst: Jakob Wandam

Den fynske blueskvartet Harpin’ Wolf & the Black Sheep udgav i 2018 sit første ”rigtige” album, Workin’ man (læs anmeldelse her). I 2020 gjorde bandet flere forsøg på at komme i studiet og indspille en ny single, men hele tre gange måtte de udskyde projektet på grund af corona-nedlukninger.

Nu er det imidlertid endelig lykkedes, og Harpin’ Wolf & the Black Sheep er klar med singlen ”Muddy water”.

Der er tale om et originalt nummer i sumpet Chicago blues-stil med tekst af The Black Sheeps bassist Claus ”SloMo” Mortensen og musik af bandet, der ud over Mortensen består af Claus Trohl (Harpin’ Wolf) på vokal og mundharpe, Niels ”NP” Pedersen på guitar og Michael ”LeftFoot” Larsen på trommer.

Bluesnews.dk kontaktede Harpin’ Wolf & the Black Sheep for at høre nærmere om den nye single, og Claus “SloMo” Mortensen fortæller velvilligt om nummeret.

Metaforer

Teksten til det nye nummer ”Muddy water” er bygget op med metaforer, lidt lige som jeres første track ”Working man”. Er det et udtryk for jeres stil?

Claus “SloMo” Mortensen
Foto: Frank Nielsen

– Vi får se … Det fede ved at arbejde med metaforer er jo, at lytterne kan lægge det i teksten, som de syntes. Hvad der, for mig, startede som en fortælling om en dag i en tour-musikers liv, kan for eksempel sagtens handle om hele den her C-19-lockdown, og hvordan det nok skal gå alt sammen, når bare vi kører på.

Hvordan med musikken? Hvordan opstod nummeret?

– Jeg havde i et stykke tid haft lyst til at lave noget i stil med ”16 tons” af Tennessee Ernie Ford.

– Men det blev først rigtigt til vores eget nummer, da Niels P. kom med de fede melodistykker, riffs og finurlige skift i toneart. Harpin’ Wolf kom med melodien til vers og omkvæd, og LeftFoot tegnede de forskellige grooves. Så det er i den grad et fælles projekt.

Et godt studie

I har valgt at indspille hos Lars Kirkegaard i Kirkegaardens Studie i Vester Skerninge. Hvorfor?

Niels “NP” Pedersen og Claus “Harpin’ Wolf” Trohl
Foto: Frank Nielsen

– Vi har længe haft lyst til at indspille en single produceret med nok kvalitet til, at den kan bruges på radiostationer og til promotion. Så vi var på udkig efter et godt studie.

– Og så er det jo ingen hemmelighed, at vi alle fire, som så mange andre musikere, går rundt med en lille hifi-nørd i maven, så også af den grund kunne det være fedt at lave en professionel skæring.

– Ad forskellige C-19-relaterede omveje løb vi så ind i Lars. Og vi må sige, at han har opfyldt vores drømme 100 %.

Streaming

Harpin’ Wolf & the Black Sheep
Foto: Frank Nielsen

”Muddy water” er ved at finde vej til streamingtjenesterne, men allerede nu kan man høre nummeret på Harpin’ Wolf & the Black Sheeps hjemmeside her.

Fra hjemmesiden har man også mulighed for at downloade nummeret i cd-kvalitet, og man bestemmer selv prisen!