Fejr mardi gras med livestream fra Charlie Scott’s på tirsdag

Jonas Starcke
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Dagen før askeonsdag kulminerer højtiden mardi gras i New Orleans. Faktisk betyder mardi gras ”den fede tirsdag”, og i år falder den på tirsdag den 16. februar.

Mardi gras fejres flere steder i verden, men særligt i New Orleans er det en kæmpemæssig begivenhed, der strækker sig over flere uger med parader og karneval m.m.

Corona-restriktioner har naturligt nok lagt en dæmper på festlighederne i år, men fejres skal mardi gras nu alligevel. Og når man nu ikke kan rejse til New Orleans, er det godt, at Danmark har en højborg for New Orleans-musik i Charlie Scott’s Bar i København. Baren er naturligvis også p.t. lukket på grund af corona-pandemien, men det skal ikke hindre spillestedet i at lægge hus til en musikalsk livestream i anledning af mardi gras.

Frodig

Chris Copen
Foto: Frank Nielsen

New Orleans er kendt for sin uhyre frodige musikscene og et umiskendeligt musikalsk udtryk, der i varierende grad inkorporerer blues, jazz, funk, rhythm & blues og caribiske toner m.m. Dén stil er der flere musikere herhjemme, der har taget til sig, og fire af de bedste af slagsen underholder altså med en livestreamet koncert tirsdag den 16. februar klokken 20.

Det er Chris Copen (vokal og klaver), Jonas Starcke (bas og vokal), Johan Bylling Lang (saxofon) og Stefan Andersen (trommer og vokal), der spiller op fra scenen på Charlie Scott’s.

Chris Copen, hvis borgerlige navn er Christian Bundgaard, har spillet New Orleans-musik i utallige sammenhænge og har blandt andet udgivet albummet Two generations sammen med pianist-kollegaen Hans Knudsen i 2017 (læs anmeldelse her). Chris Copen valfarter hvert år til New Orleans for at suge musikalske indtryk til sig og har for eksempel indspillet sammen med den lokale helt John Boutté (læs mere her og her).

Jubilæum

Jonas Starcke, Johan Bylling Lang og Stefan Andersen indgår hver især ligeledes i mange forskellige konstellationer, men ikke mindst er de alle tre medlemmer af kvintetten Jazz Five. Også Jazz Five har været i New Orleans for at indspille, og deres seneste album Belleville Street (2014) var optaget i byen sammen med flere lokale musikere som Kevin Louis og Michael Watson.

Jazz Five
Foto: Edith Tamayo

Jazz Five kan fejre 25-års jubilæum i år og arbejder på et nyt album.

Ved streaming-koncerten på tirsdag lover de fire musikere New Orleans-klassikere som ”Big Chief”, ”Mardi Gras in New Orleans” og ”Let the good times roll”. Det bliver funky musik i stil med Dr. John, Professor Longhair, James Booker og Fats Domino.

Koncerten kan følges ganske gratis på Facebook, men har man lyst til at bidrage til musikernes underhold, kan man støtte via MobilePay. Se mere på Facebook-eventet her.

Traditionel tirsdagskoncert

Men det er ikke bare d’herrer Copen, Starcke, Bylling Lang og Andersen, der spiller New Orleans-musik fra Charlie Scott’s på tirsdag. Allerede fra klokken 17 kan man nemlig følge med i Chris Tanner Trios traditionelle tirsdagskoncert fra samme sted, og også her kan man være sikker på New Orleans-toner.

Chris Tanner
Foto: Jakob Wandam

Klarinettisten og sangeren Chris Tanner og hans faste følgesvende Henrik Bay (guitar) og Jens Kristian Andersen (kontrabas) er nemlig garanter for swingende klassisk blues, New Orleans jazz, great American songbook m.m.

Denne tirsdag får de endvidere følgeskab af den herboende amerikanske trompetist Dwayne Clemons. Clemons er født i Los Angeles, er vokset op i Dallas og har tilbragt en stor del af karrieren på New Yorks jazzscener med navne som Tommy Turrentine og Barry Harris. Siden 2014 har han dog boet i Skandinavien, hvor han i dag har sin egen kvintet med danske musikere.

Også koncerten med Chris Tanner Trio og Dwayne Clemons er gratis at streame, om end donationer modtages med kyshånd. Se mere på Facebook-eventet her.