Dobbeltkoncert med Uffe Steen Trio og Vestbo Trio i Vollsmose

Michael Vestbo og Uffe Steen

Michael Vestbo og Uffe Steen

Af Peter Widmer

Der er lagt op til en forrygende dobbelt-koncert med instrumentalmusik i særklasse, når veletablerede Uffe Steen Trio møder “den nye dreng i klassen” – Vestbo Trio. Det bliver en særlig aften, som med guitaren i centrum præsenterer to toptunede trioer fra øverste musikalske hylde. Koncerten finder sted i Vollsmose Kulturhus torsdag den 30. marts kl. 19–22. Der er billetter i forsalg på Kulturhusets hjemmeside til 120 kr.; 160 kr. i døren. Der er adgang for publikum fra kl. 18:30.

Uffe Steen Trio

Uffe Steen har base i Aarhus, hvorfra hans enestående musikalske evner har givet genlyd langt uden for Danmarks grænser. En højt skattet musiker, som med indfølt guitarspil i international topklasse har begejstret publikum live og på en lang stribe indspilninger. Faktisk har Uffe Steen medvirket på ikke færre end mellem 50 og 60 album.

Uffe Steen pladedebuterede allerede i 1971 på kult-albummet Gummimasker af Vestenvinden. Derefter blev det blandt meget andet for eksempel til to album med det spændende fusions-band Kamæleon, indspilninger med salig Holger Laumann, salig Otto Brandenburg og med Anne Linnet.

Det er også blevet til flere cd’er med trompetisten Valdemar Rasmussen, adskillige cd’er sammen med top-bassisten Jens Jefsen, ”Den Jyske Niels Henning” (Ørsted Pedersen), samt indspilninger med The Organizers, M.C. Hansen Band, Rasmus Stenholm, Laugesen All Stars, Grarup Allstars og mange, mange flere.

Ærespris

Uffe Steen har desuden et par fornemme fuldlængdeudgivelser i eget navn bag sig, hvoraf den seneste er det anmelderroste blues-jazz-album Twangz. Her sekunderes Uffe Steen fornemt af trommeslageren Jesper Bo Knudsen og bassisten Thomas Sejthen.

Siden sen-1980’erne har Uffe Steen været medlem af Shades of Blue, der i mange år var flagskibet inden for dansk blues, og som han har indspillet flere fine cd’er med. Det samme gjorde Uffe Steen som medlem af det hedengangne, af gode grunde meget værdsatte og prisvindende top-bluesband Blue Junction.

Uffe Steen er også modtager af Blueskartellets Ærespris, som han modtog i Horsens, Blueskartellets hjemby, under Horsens Blues Festival i 2012.

Uffe Steen Trio byder på sprængfarlig bluesjazz serveret med stort overskud i et musikalsk univers, hvor alt kan ske. Trioen arbejder for tiden på et nyt album, der ifølge Uffe Steen udkommer i år.

Uffe Steen Trio er: Uffe Steen (guitar), Thomas Sejthen (bas) og Jesper Bo Knudsen (trommer).

Vestbo Trio

Uffe Steen har i mange år undervist på konservatoriet i Aarhus. Netop her fik han sat sin unge elev Michael Vestbo i gang med at skrive musik, og et venskab blev knyttet. Et venskab, som nu munder ud i denne koncert.

Vestbo Trio er det “nye” navn, som gennem de senere år har markeret sig med deres karakteristiske bud på instrumentalmusik, som også er for folk, der normalt ikke lytter til denne genre.

Vestbo Trio disker nemlig op med fede grooves og bid i guitaren, og Vestbo Trio formår at underholde og at række ud til publikum uden at synge et ord.

Bevæbnet med elguitar, kontrabas og trommer spiller Vestbo Trio noget så sjældent som instrumental musik, der rammer plet hos et bredt publikum. Trioen leverer et friskt pust af musikalsk ”coolness”, hvor melodierne er skarpe, og groovet er ”tight.”

Mange vil kende Vestbo Trio fra deres koncerter i Hi-Fi Klubbens butikker samt fra trioens tre fine og finurlige fuldlængde-udgivelser, der har høstet gode anmeldelser på tværs af hele det musikalske spektrum.

Fælles afslutning

Man kan roligt glæde sig til at opleve en spændende trio, som inviterer publikum på tur i et musikalsk landskab, der ikke nødvendigvis kræver det store jazzkørekort.

Og så skal det lige nævnes, at trioens alsidige trommeslager Eddi Jarl blandt andet også er fast medlem af Lars Lilholt Band.

Vestbo Trios seneste album – While you were gone – er resultatet af mødet mellem trioens instrumentale musik og rockproducer Lars Skjærbæk. Albummet blev udvalgt som Staff Pick på Bandcamp, og første oplag af albummet er revet væk.

Koncerten denne aften vil bestå af tre dele: Et sæt med hver trio samt en fælles afslutning på scenen.

Der er lagt op til en forrygende dobbeltkoncert i særklasse med to toptunede trioer, der bare skal opleves.

Vestbo Trio er: Michael Vestbo (guitar), Jesper Smalbro (bas) og Eddi Jarl (trommer).

Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond.