Earl Thomas spiller i Mariager og Frederikshavn i weekenden.

10414067_10204278725527170_2627800779684690842_nI forbindelse med at kraftværket Earl Thomas Bridgeman Jr. headliner Mariager Bluesfestival, lørdag 2. april, smutter han lige forbi bluesbyen Frederikshavn i det nordjyske fredag 1. april. Det bliver de 2 eneste danske koncerter i denne omgang.
Musikforeningen Rytmus i Mariager har længe ønsket, at gøre lidt mere ud af Blues genren og hvis vi skal dømme efter publikums reaktioner og interesse for dette nye tiltag, forventer vi at se mange blueselskere i byen til april.

Vores mål er, at præsentere international og lokal Bluesmusik af høj kvalitet og at bibringe Mariagerfjord et nyt kulturelt tilbud. Vi håber at vi kan gøre festivalen til en tradition.

Der bliver mulighed for at købe mad på Festivalen.
Har du brug for overnatning, hjælper Mariager Turistbureau gerne. Kontakt visit@mariagerfjord.dk Telefon +45 70271377
www.visitmariagerfjord.dk

EARL THOMAS (US)
http://www.earlthomasmusic.com

Den amerikanske super-vokalist, komponist, producer og entertainer Earl Thomas fra San Diego, har været hovednavn på Djurs Bluesland og Frederikshavn Bluesfestival, og det er stort at haʼ denne tidligere festivalyndling tilbage.
Earl Thomas har skaffet sig en status som en af branchens allerstørste stjerner gennem energifyldte koncerter. Han er en sand entertainer på scenen, en stor sanger og i tillæg også en fantastisk danser. Det sidste er absolut med til sætte præg på hans koncerter og gøre dem til specielle oplevelser.
Earl Thomas er i besiddelse af en veritabel guldstemme, der fungerer fremragende på mange forskellige planer. Denne unikke vokalist mestrer hele spekteret af blåfarvede toner, fra det blide afdæmpede og indsmigrende til det mere rå og hårdtslående. Musikken beskrives som BLU.RO.SO.FUNK – en blanding mellem blues, rock, soul og funk som smelter sammen i det unikke Earl Thomas-univers.

Earl Thomas sange har været indspillet af stjerneartister som Etta James, Solomon Burke, Screaminʼ Jay Hawkins og Peter Green. Historien vil vide at det var på et hotelværelse i Norge at Earl Thomas første gang hørte Etta James synge en af sine sange på en CNN profil og det bekræftede ham som en sangskriver man bør tage alvorligt.

Earl Thomas har tidligere arbejdet sammen med Elvis Costello, Ray Charles, Etta James, B.B. King, Etta James og Sir Tom Jones, og er samtidig fast sanger i den nu afdøde Ike Turnerʼs legendariske “Kings of Rhythm”. Denne gang har han medbragt sit eget godt sammentømrede amerikanske band.

Dette er garanteret en koncertoplevelse du ikke skal gå glip af. Sjælfuldt, energifyldt og underholdende. Anbefales1

HELGE TALLQVIST BAND FEAT. EMILIA SISCO  (FIN)

http://www.helgetallqvist.com
https://www.hmvdigital.com/releases/4995895

Kun 19 år gammel, er sangerinden Emilia Sisco den stigende stjerne på finske blues scene og som allerede har taget store dele af Europa med storm med sin soulfyldte stemme.

I 2015 tog Helge så Emilia under sine blå vinger og har siden givet hende en forståelse og uddannelse i “The Blues”.

Emilia Sisco blev kontaktet af den finske blues mundharpe virtuos og legende Helge Tallqvist. Helge har gennem en menneskealder været en institution på den finske bluesscene og var tæt ven og turnerede med “The King Of The Chromatic Harmonica” GEORGE SMITH (April 22, 1924 – October 2, 1983) og dennes arvtager WILLIAM CLARKE March 21, 1951 – November 3, 1996). Helge har igennem mange år været anset af mange for at være den ypperste europæer på denne store harp med den fyldige tone…

Bandets repertoire er hovedsagelig baseret på 50`s blues klassikere fra Magic Sam, 
Etta James, Slim Harpo, Muddy Waters, George Smith og Lille Walter etc. Alle med friske nye 
arrangementer. Men efter Emilia`s ønsker har de også nogle soul sange som er bedre bedre kendt af Emilia`s generation. Publikum har virkelig taget dette mix til deres hjerter. En blanding af noget gammelt og nyt har arbejdet 
perfekt for dem. De skriver og udfører også egne sange, som virkelig viser bandet unikke format. Deres sæt bliver fornyet hele tiden og de er blevet beskrevet med ord som frisk, up-to-date, 
overraskende og moderne. Emilia og bandet har virkelig åbnet øjnene og ørene hos den yngre generation, det er selvfølgeligt godt for bandet, men også for 
arrangører af koncerter og festivaler og for fremtiden for den herlige blå musik.

Med Emilia’s enorme stemme og professionelle showmanship, og som tilsættes Helge’s Tallqvist super harp er det i sandhed festivalens joker.

ROBERT FOSSEN & PETER STRUIJK (NL)
http://www.robbertfossen.com

Duoen vandt “Dutch Blues Challenge 2012” og var en af de 3 finalister i den store Int. Blues Challenge 2013 i Memphis. Robbert & Peter er en af grundpillerne i den hollandske bluesscene. De har begge været med i utallige lokale bands og har turneret som backing for folk som Melvia “Chick” Rodgers, Tail Dragger, John Primer, Nick Holt, T Model Ford og Willie Kent. I November 2012 blev Robbert bedt om at tage Magic Slims plads, da Slim pga. sygdom var indlagt på et hospital i Frankrig, og han turnerede store dele af Europa med Slims band The Teardrops..