Fotoudstilling på Blues Heaven

Tekst fra Bluesheaven.dk

I dag, onsdag den 11. oktober åbner udstillingen ”Blueslovers Feelings”, en spændende fotoudstilling af de to tyske stjernefotografer Karo & Jürgen Achten, som nærmest har ikonstatus hos amerikanske bluesmusikere.

Udstillingen kan ses på Borgertorvet på Frederikshavn Rådhus og viser for første gang i Danmark en række af ægteparret Achtens værker, der illustrerer bluesikoner gennem de seneste 14 år.

Det er Blues Heaven Festival, der har ført Karo & Jürgens fotografier til byen, og som i samarbejde med Bibliotek & Borgerservice, Frederikshavn Kommune har fået udstillingen sat op på rådhuset, hvor mange borgere hver dag kommer forbi.

“Vi glæder os meget til at præsentere fotografierne af de to tyske stjernefotografer og håber, at det kan være med til at skabe fokus på de kommende bluesarrangementer, der kommer til byen 2. weekend i november,” fortæller Blues Heaven-arrangør Peter Astrup.

Udstillingen ”Blueslovers Feelings” omfatter billeder af ikoniske legender og fotografernes egne favoritter.

Om fotograferne

Karo og Jürgen Achten var i 2009 af helbredsmæssige årsager ikke længere i stand til at fortsætte deres hobby med at restaurere gamle møbler. Efter lidt søgen udviklede deres nye hobby sig til fotografering i forbindelse med blueskoncerter og festivaler i Europa.

De er regelmæssige bidragyder til alverdens blues- og rootsmagasiner, men specielt det tyske trykte og online magasin Bluesnews.de betragter Karo & Jürgen som sine største bidragsydere gennem de seneste 14 år. Fotograferne oplyser, at der er 160.000 billeder fra blueskoncerter på deres hjemmeside, www.blueslover.de.

Efter talrige kameraer, hundredvis af koncerter og tusindvis af kilometer er de nu på det punkt, hvor de modtager invitationer fra adskillige europæiske arrangører, og selv de bedste og mest kendte bluesmusikere føler sig beærede af at blive portrætteret af Karo & Jürgen Achten.

Udstillingen kan ses på Frederikshavn Rådhus frem til torsdag den 9. november 2023. Herefter flytter den til Blues Heaven-festivalen i Arena Nord den 10.-11. november, hvor også fotograferne vil være til stede.

De udstillede billeder er til salg og kan bestilles her frem til mandag den 30. oktober. Købte fotos afhentes i Arena Nord i forbindelse med Blues Heaven.