Fra Mojo til Mumbai.

Risager press final_X4K9227_small by Christian GeisnæsThorbjørn Risager & The Black Tornado er som det første Europæiske band nogensinde blevet inviteret til at spille på Asiens største bluesfestival Mahindra Blues i Mumbai, hvilket må siges, at være endnu en appelsin i turbanen for det travle danske band.

2014 har budt på albumudgivelse, top-anmeldelser og et hav af koncerter i både ind- og udland, DMA-modtager for andet år i træk og nu også med international pladekontrakt og amerikansk bookingbureau der skal satse på det amerikanske marked. Ja, Thorbjørn Risager & The Black Tornado har i den grad taget 2014 med storm. 2015 lader igen til at blive et susende travlt år for det scenevante band. Udover 39 allerede planlagte koncerter for årets første måneder, festivaljob i bl.a. Mumbai så er en live DVD/CD også i støbeskeen.

Herhjemme har vi ingen problemer med at udtale Thorbjørns fornavn, men man kan sige, at i udlandet har kært barn mange navne. Thorbjurn, Thornbjorg, Thorgborn, Tjorborn, Thöbjorn … og man kan kun gisne om hvordan frontmandens navn vil blive udtalt, når bandet for første gang gæster Mumbai i Indien den 12. februar 2015. I bandets kontrakt med festivalen indgår desuden en jamsession med festivalens hovednavn; blueslegenden Buddy Guy.

Et kæmpe hit i udlandet
Thorbjørn Risager & The Black Tornado  mix af rock, soul og blues vækker i den grad begejstring ikke kun på spillestederne rundt om i verden, men bandet ligger også højt på mange af de udenlandske blues og rock-årslister.

”One of the great soulful blues voices of our time”, skrev engelske Classic Rock’s Blues Magazine og Blues and Soul (UK) skrev: “If he had been doing this job in the ’50s and ’60s and lived in the USA, surely he would be a legend by now”.

Se mange flere anmeldelser fra Danmark, Sverige, Norge, England, USA, Holland m.m. her: http://risager.info/reviews/