Frederikshavn Bluesfestival med utallige prisvindende artister.

frh_blues_arenanord_dk_567_7521

“Det Musiske Hus” danner igen rammen om et overflødighedshorn af stjerner fra USA, Scotland, England, Tyskland, Spanien, Norge, Finland, Letland og Danmark. Blues, rock, gospel og soulelskere kan godt begynde at glæde sig for 7. og 8. november er det atter tid til at opleve et formidabelt internationalt felt af unikke musikere og sangere i Frederikshavn.

Kenny Wayne Sheperd – US 37 årige guitarist er med et millionsalg den helt store i denne generation af bluesrockmusikere. Med 7 cd’er, hvoraf 6 har ligget #1 på div. hitlister og ikke mindre end 5 Grammy Awards nomineringer samt vundet 2 Billboard Music Awards. Kenny har turneret med Stones, Aerosmith og BB King.

Buckwheat Zydeco – US 4 dobbelt Grammyvinder fra Lousiana. Buckwheat spillede i 1996 til De Olympiske Lege’s åbningscermoni i Atlanta for hele 3 milliarder mennesker (skriver 3.000.000.000) PÅ EN GANG! Buckwheat har udgivet albums med Eric Clapton, U2, Paul Simon og spillet ved begge præsident Bill Clinton’s indsættelser i det Hvide Hus.

Diunna Greenleaf – US Tidens største blues og gospel diva, har i år vundet 2 af de mest eftertragtede Grammy Awards i kategorien “Koko Taylor Artist of The Year ” og for cd’en “Trying To Hold On” ved Music Awards i Memphis. En karismatisk kvinde med en stemmepragt, der kombinerer det voldsomme shout med gospel, soul og dybtfølt blues.

Duke Robillard – US ”The King of Swing Guitar”, skaberen af det legendariske bigband “Roomfull of Blues” er blevet 65 år og øser af sin livserfaring. Med over 50 albums, vidner det om at han har noget specielt på hjertet.

Super Chikan – US Multi Awards-vindende guitarist og sanger, født 1951 i bluesmusikkens vugge, Clarksdale, Mississippi og frontman i husbandet på “Ground Zero”, som er ejet af skuespilleren Morgan Freeman. Det eneste band der kan lokke ejeren med blandt publikum. Super Chikan er anerkendt som tidens største original, autentisk, særdeles underholdende og som bygger alle sine guitarer selv.

Kirk Fletcher – US Kirk er tildelt hele 4 Blues Music Award nomineringer og et navn man vil nikke genkendende til, hvis man bevæger sig indenfor det blå univers. Især blandt musikere, og i særdeleshed blandt guitarister; ja så vil man kunne støde på lutter anerkendende nik. Kirk har gennem en lang årrække været leadguitarist i The Faboluos Thunderbirds og The Mannish Boys.

John Nemeth – US Grammyvinder 2014 af “Soul Blues Male Artist of the Year” og i guder den dreng har stemmen, følingen og tonen på bluesharpen. Han bragede ind på scenen i 2004 med ’Come And Get It’, og siden har det regnet ned over ham med anerkendelser og priser. I 2013 blev det til 5 Blues Award nomineringer, inden da vandt han’Living Blues Award’ i 2010, med ordene: ’Most Outstanding Blues Singer’.

Larry Garner – US Guitarist og sangeren fra Louisiana er en af musikbranchens bedste sangskrivere og allerede i 1988 vandt han den Int. Blues Challenge pris. Året efter blev det til “Most Promising Artist”, og han har 4 gange modtaget “Contemporary Male Blues Artist of the year”. Garner blev i 2002 hædret ved “Louisiana Blues Hall of Fame”. Udnævnes i 2009 af BBC som “Bluesman of the Year” og har 3 gange modtaget “Blues Songwriter of the Year”.

På plakaten er også: Reverend Peytons Big Damn Band; et knivskarp mix af delta blues og hillbilly, som leveres af en samling originaler fra bjergene i Indiana. Den norske guitar-sensation Knut Reiersrud, er herhjemme mest kendt for sit samarbejde med Poul Dissing. Dave Arcari er Skotlands #1 slide guitarist og kommer med sin helt specielle personlige stilart; trash/blues/country/punk og rockabilly. Esben Just, med rødder i New Orleans musikken, er danmarks ukronede boogie-woogie konge. 19-årige Ina Forsman, sangerinde og en stigende stjerne på den finske blues scene og har allerede taget store dele af Europa med storm. Sidst, men ikke mindst, er det en stor glæde at kunne byde vinderen af European Blues Challenge 2014; spanske A Contra Blues velkommen.

Festival-arrangør Peter Astrup  udtaler “De store musikalske oplevelser, den fantastiske stemning og den intime atmosfære har altid har været festivalens varemærke. Det er for mange meget mere end “blåt” musik. Med dette års sammenrend af prisvindende blues, rock, soul, boogie-woogie og gospel i alle herlige afskygninger må selv den mest kræsne fan overgive sig. Fælles for dette års kunstnere er, at de alle er helt i top på hvert deres felt.”

Dette års festival i Frederikshavn 7. og 8. nov. er den 9. i rækken og traditionen tro kommer mange gæster langsvejs fra. Til dem tilbydes kombi-billet inkl. festivalbillet med hotel. 4 hoteller er dog totalt udsolgt, flere måneder før festivalens start, så i år er samarbejdet udvidet til alle hoteller i Frederikshavn og Sæby området.

Se musikvideoer, lyt til mp3 filer og se mere om festivalen, artisterne, overnatnings- og transport samt billetbestilling på hjemmesiden www.bluesfestivalen.dk

 

Fakta
• Frederikshavn Bluesfestival hjemmeside www.bluesfestivalen.dk
• 9. år i rækken. 4. gang i Det Musiske Hus, Rådhus Allé 98, 9900 Frederikshavn
• Fredag 7. Nov. kl. 19:00 – 01:00
• Lørdag 8. Nov. kl. 15:00 – 01:00
• 2 scener Chicago main stage & Mississippe acoustic stage
• 14 bands: USA, Scotland, England, Tyskland, Spanien, Norge, Finland, Letland og DK

Billetpriser
• Fredag 7. Nov. Kr. 325,- + gebyr (380,- v. indgang)
• Lørdag 8. Nov. Kr. 455,- + gebyr (530,- v. indgang)
• Weekend-billet Kr. 595,- + gebyr (650,- v. indgang)
• Billetter kan købes på www.arenanord.billetten.dk samt www.billetlugen.dk
• Hotel-overnatning kan købes på: www.arenanord.billetten.dk