Grarup Allstars skifter orgelmand

Rasmus Stenholm

Tekst og foto: Peter Widmer

I går, den 10. september 2020 klokken 15.17, meddelte Grarup Allstars følgende på Facebook:

”En nyhed herfra er, at Rasmus Stenholm nu er vores faste orgel-mand og det glæder vi os over. Velkommen, Rasmus, og tak for at du er med – og tak til Palle Hjorth for de år vi har haft fornøjelsen af at spille og lege med dig.
Kh Grarup Allstars”

Grarup Allstars, der er garanter for top-kvalitets blues- og soul-inspireret musik og et levende sceneshow, har haft Palle Hjorth med på tangenter, siden orkesteret hed Laugesen All Stars.

Grarup Allstars

Sangerinden Birgitte Laugesen, der lagde navn til bandet, døde i 2016 efter blot et års tid med sit orkester, med hvilket hun endelig fik den anerkendelse, hun burde have fået langt tidligere.

Margrete Grarup sprang ind, og efter kort tid som Laugesen All Stars føltes det naturligt for bandet at skifte navn til Grarup Allstars. Tangenttroldmanden Palle Hjorth (Savage Rose, The Pocket Players, Peter Sommer & Tiggerne med flere) hang på, men nu er det åbenbart tiden for ham til at drage videre.

Alsidig

Rasmus Stenholm, der afløser Palle Hjorth og er Hammond B32-orgelmand, er en alsidig herre som sin forgænger i Grarup Allstars. Ikke blot kan han traktere sit orgel, han er i dén grad tangentmand i bred forstand.

Rasmus Stenholm

Han har spillet bluesjazz med egen trio, for eksempel med superguitaristen Uffe Steen (læs for eksempel her). Desuden har han en lille håndfuld glimrende cd’er ude i eget navn.

Rasmus Stenholm har også spillet med Johnny Madsen, med Rock Nalle, med den britiske Fairport Convention-guitarist Jerry Donahue og i Rock’n’Comedy med Mek Pek og Jan Svarrer blandt mange andre, så det må siges, at Rasmus Stenholm spænder vidt.

Tilmed har Rasmus Stenholm allerede spillet med Grarup Allstars flere gange, idet han har vikarieret for Palle Hjorth. Og at opleve Rasmus Stenholm med Grarup Allstars er en virkelig fornøjelse og altså noget, man nu får lejlighed til i langt højere grad end hidtil. Mon ikke Rasmus Stenholm og resten af Grarup Allstars også fremover vil gøre det så godt, som de eksempelvis gjorde det i Ollerup Forsamlingshus i Vester Skerninge på Sydfyn allerede den 2. februar 2018 (læs her)? Det er der meget, der tyder på.