Hør Holtsø & Wittrocks nye single ”Love a wonderful disease”

Jes Holtsø og Morten Wittrock

Tekst: Jakob Wandam

Sangeren Jes Holtsø og pianist og producer Morten Wittrock skulle egentlig have været til Nashville for at indspille det kommende album med Holtsø & Wittrock, men på grund af den coronakrise, der har lammet store dele af både Danmark og USA, måtte turen aflyses.

I stedet har musikerne måttet indspille deres instrument- og vokalspor hver for sig, og Morten Wittrock har så fået filerne tilsendt og redigeret dem sammen til et færdigt produkt.

Det har nu foreløbig udmøntet sig i den første singleforløber, ”Love a wonderful disease”. Nummeret har tekst og musik af Marcus Winther-John og Morten Wittrock, som også stod bag de fleste af sangene på Holtsø/Wittrocks Glemte nætter (2015) og det forrige cd-udspil fra Holtsø & Wittrock, Det’ altid nu (2018) (læs anmeldelse her).

Ganløse, Vanløse

Jes Holtsø har indspillet sin vokal i Ganløse, og Morten Wittrock sit keyboard i Vanløse, men her stopper enhver sammenligning med Keld & Hilda også! ”Love a wonderful disease” er et rhythm & blues-nummer med second line-beat og med sumpet slide-guitar indspillet af amerikanske Bob Britt (Too Slim and the Taildraggers, Delbert McClinton, Kenny Neal m.fl.) i Nashville, Tennessee.

Mads D. Andersen medvirker fra Aarhus på trommer, Lei Moe synger kor fra Amager, Kaspar Lindhardts kontrabas er indspillet på Københavns Østerbro, og Holtsø & Wittrocks hyppige samarbejdspartner John Chipman er med fra Austin, Texas på håndklap.

Claus Bie har samlet de filmoptagelser, musikerne hver især har lavet af deres bidrag, til en musikvideo, som du kan se her:

Bittersød

Jes Holtsø, Årets Danske Bluesnavn 2012
Foto: Steen L. Frederiksen

Med en titel som ”Love a wonderful disease” kunne man godt forledes til at tro, at singlen relaterer sig til den aktuelle coronakrise, men det er nu ikke tilfældet. I stedet drejer teksten sig såmænd om den bittersøde følelse, det kan medføre at være ramt af kærligheden.

”Love a wonderful disease” kan allerede nu høres på streamingtjenesterne. Sangen vil desuden være at finde på det kommende album Blink of an eye, der forventes udgivet til efteråret.

Blink of an eye bliver det femte albumudspil fra makkerparret Jes Holtsø og Morten Wittrock, der debuterede i 2010 med Jes Holtsø & Morten Wittrock Band.

To år senere blev Jes Holtsø udnævnt til Årets Danske Bluesnavn.