Hvem skal have årets Danish Music Awards Blues?

Tekst: Jakob Wandam

Onsdag den 17. august bliver det atter tid til at hylde den danske bluesmusik. Her afholdes nemlig årets Danish Music Awards (DMA) Blues-prisuddeling, der lige som sidste år finder sted i Ridehuset i Randers.

Det er igen brancheorganisationerne JazzDanmark, ROSA og Tempi, der arrangerer DMA Blues i samarbejde med Turbinen og med støtte fra Randers Festuge og Statens Kunstfond.

En tydelig blå tråd

Om selve prisoverrækkelsesfesten skriver JazzDanmark:

“Aftenen vil tage publikum gennem forskellige inkarnationer af bluesens mange ansigter. Fra det traditionelt forankrede til det overraskende – alt sammen med en tydelig blå tråd gennem musikken. Vi vil gerne underholde, samtidig med at vi på respektfuld vis udvider og udfordrer genrens rammer.

For at ramme plet har vi bedt en gruppe repræsentanter fra musikmiljøet om at komme med indspark til, hvordan DMA Blues bedst kan gavne den danske blues-scene … Gruppens input vil indgå i overvejelserne omkring det endelige program for festaftenen, som offentliggøres snarest muligt.”

Sahra da Silva
Foto: Frank Nielsen

Gruppen består af sangerinden og sangskriveren Camilla Overgaard og folkemusikeren Henrik Jansberg, der begge repræsenterer Dansk Musiker Forbund, musikeren og komponisten Benjamin Koppel og singer/songwriter’en Sara Indrio, som er repræsentanter for Dansk Artist Forbund, Mette Fossing fra BluesDanmark samt bluesmusikerne Thorbjørn Risager og Sahra da Silva.

Indstillinger

Trainman Blues blev dobbelt prisvinder ved Danish Music Awards 2021
Foto: Frank Nielsen

Der skal uddeles fire priser, og alle har mulighed for at komme med indstillinger. Det har man indtil den 30. april, hvorefter en fagjury foretager sine nomineringer ud fra de modtagne indstillinger. De endelige nominerede offentliggøres den 30. maj.

Lige som i 2021-udgaven skal der ved DMA Blues 2022 findes prismodtagere i de følgende kategorier:

Årets Danske Bluesudgivelse: Gælder danske album (cd, lp, streaming m.v.) udgivet i perioden 1. maj 2021-11. april 2022. Indstilling kan foretages her.

Årets Blues Livepris: Bedømt ud fra fysiske liveoptrædener, men igen i år også online koncerter, streaming-koncerter, sammenhængende liveudsendelser m.v. af cirka 25 minutters varighed eller mere. Periode 1. maj 2021-11. april 2022. Indstilling kan foretages her.

Ud af det Blå-Prisen: Prisen gives til et nyt navn/ubeskrevet blad, der i det forgangne år i særlig grad enten har gjort sig bemærket med et nyt og anderledes take på en blå musikalsk feeling, eller som besidder et særligt talent, musikalitet og forståelse for bluesmusikken og dens beslægtede genrer. Indstilling kan foretages her.

Årets Hoochie Coochie Man/Woman: En hyldest til en ægte blå ildsjæl, der har særlig betydning for blues-miljøet herhjemme. Indstilling kan foretages her.

Randers Festuge

Ridehuset

Danish Music Awards Blues 2022 finder som nævnt sted onsdag den 17. august med start klokken 20. Det foregår i Ridehuset i Randers og indgår som en del af Randers Festuge.

Billetter kan købes her, og Bluesnews.dk følger naturligvis op med detaljer om aftenens program samt om de nominerede, efterhånden som de bliver offentliggjort.