Engelsk sangskriverpris til Troels Skovgaard

Troels Skovgaard
Foto: Torben Iisager

Tekst: Jakob Wandam

Guitaristen, sangeren og sangskriveren Troels Skovgaard er blevet kåret som vinder af The UK Songwriting Contest 2021 i kategorien Jazz & Blues. Det er hans sang ”Wash my blues away”, der har indbragt Troels Skovgaard den britiske pris.

The UK Songwriting Contest er en international sangskriverkonkurrence, som har eksisteret siden 2002, hvor den blev etableret af en række institutioner som The BRIT Trust (der også uddeler BRIT Awards), Music Aid og The Guild of International Songwriters & Composers. Det er en åben konkurrence, hvor sangskrivere fra alle lande har mulighed for at deltage. Vinderne kåres af et professionelt dommerpanel bestående af producere, musikere og sangskrivere.

Sangskriveren Bonnie Piesse, der sidder i dommerpanelet, beskriver ”Wash my blues away” som et eksempel på “beautiful classic songwriting, vibe, phrasing and lyrics”.

”Wash my blues away” udkom som en digital single i 2020 (læs her) som en forløber for ep’en Someday my ship will come in (læs anmeldelse her). Siden da har Troels Skovgaard udsendt vinyl-ep’en Instrumental journey under medvirken af blandt andre Niels Ratzer, Michael Sunding og Moussa Diallo.