International hæder til The Blues Overdrive og Thorbjørn Risager

Thorbjørn Risager

Tekst: Jakob Wandam
Foto: Frank Nielsen

Det blev en stor dansk søndag på Manchester Acoustic Blues Festival den 26. november, hvor vinderne af de 37. European Blues Awards blev annonceret. Hele to danske orkestre blev hædret med priser.

Thorbjørn Risager & the Black Tornado løb med prisen for “Best Band” i konkurrence med blandt andre britiske Kaz Hawkins Band, som i april vandt European Blues Challenge i Horsens. De øvrige nominerede var Catfish, ligeledes fra Storbritannien, og den nordirsk/skotsk/hollandske trio Band of Friends.

Prisen for ”Best Album/Recorded Session” gik til The Blues Overdrive for albummet Overdrive live!, og det var imponerende nok anden gang, at det danske orkester løb med denne pris. Første gang var i 2015, hvor det var for cd’en Clinch!, at The Blues Overdrive hev hæderen hjem.

The Blues Overdrive

The Blues Overdrive nappede søndag prisen foran Marcus Malone, Walter Trout, Selwyn Birchwood og Starlite Campbell Band.

De nominerede til European Blues Awards udpeges af en fagjury bestående af europæiske journalister og branchefolk, hvorefter en offentlig afstemning afgør, hvem der vinder.