Jazz Five spiller Earl King på ny single

Tekst: Jakob Wandam

Den 5. februar er der releaseparty på Drop Inn i København for Jazz Fives nye ep-udgivelse In the meantime … . Ep’en er den første udgivelse fra Jazz Five siden 2014, og den markerer samtidig bandets 25-års jubilæum.

I går, mandag den 3. januar, udkom den første smagsprøve fra In the meantime … i form af singlen ”Street parade”. Nummeret er skrevet af New Orleans blues-ikonet Earl King, som selv indspillede ”Street parade” i 1972 med backing af Allen Toussaint og The Meters.

Jakob Thomhav i The Roof-studiet
Foto: Kim Malmqvist

Jazz Five har lavet deres eget arrangement af ”Street parade”, hvor de får hjælp af Bjarke Nikolajsen (trompet), Stefan Ringive (trombone) og Jakob Thomhav (guitar). Jazz Five består af Jonas Starcke (bas og vokal), Jeppe Zacho og Johan Bylling Lang (saxofon), Esben Hillig (klaver) og Stefan Andersen (trommer).

Indspilningerne blev foretaget i november 2020 i studiet The Roof på Amager med Mik Neumann som tekniker. Nummeret er mixet af Christian Ki og masteret af Brian Mørk Hansen, og coveret er designet af Juliane Holmstrøm.

”Street parade” kan høres på diverse streamingtjenester her.

Spydspidser

Tricia Boutté
Foto: Jakob Wandam

In the meantime … kommer til at indeholde både kendte og ukendte numre fra New Orleans’ store reservoir af blues-, soul-, jazz- og funknumre. Hertil kommer nye sange af Jazz Five selv – et band, der må betegnes som en af de absolutte spydspidser på den danske scene for New Orleans R&B.

Jazz Fives akkreditiver blåstemples på ep’en af New Orleans-sangerinden Tricia Boutté, og både hun, Stefan Ringive og Bjarke Nikolajsen er også med, når udgivelsen af In the meantime … altså bliver fejret med en koncert på Drop Inn den 5. februar 2022.

Læs mere om releasekoncerten på Facebook-begivenheden her, og læs mere om Jazz Five her.