Jeff Beck giver to koncerter i Danmark

Jeff Beck

Tekst: Jakob Wandam

Det er en guitarist med sin helt egen, unikke spillestil, man kan høre, når britiske Jeff Beck til sommer giver to koncerter på dansk grund. Tirsdag den 28. juni spiller Jeff Beck i Amager Bio i København, og onsdag den 29. juni rykker han til Værket i Randers.

Den 77-årige Jeff Beck er optaget i Rock and Roll Hall of Fame hele to gange – som solist og som medlem af The Yardbirds. Det var med rhythm & blues-bandet The Yardbirds, at Jeff Beck først begyndte at tiltrække sig opmærksomhed, da han afløste Eric Clapton som gruppens guitarist i 1965. Allerede to år senere blev også Beck imidlertid fyret fra The Yardbirds, og han udsendte som solist pop-singlen ”Hi ho silver lining”, der kom ind på den engelske top-20.

B-siden var den innovative, instrumentale ”Beck’s bolero”, og udgivelsen signalerede den alsidighed, der skulle præge Jeff Becks værk. Han dannede først The Jeff Beck Group i 1967 sammen med blandt andre Rod Stewart og Ron Wood, men fra 1972 har Jeff Beck hovedsageligt virket som solist.

Vidt omkring

Karrieren har bragt Jeff Beck vidt omkring i det musikalske landskab gennem blues, bluesrock, pop, fusion, progressiv rock, hard rock og mere til, men altid med hans unikke guitartone som omdrejningspunkt. Han seneste studieplade er Loud hailer, der udkom i 2016. I 2020 udkom den enkeltstående single ”Isolation”, en fortolkning af John Lennons sang begået i et overraskende samarbejde med Johnny Depp.

Jeff Beck
Foto: Takahiro Kyono

Selv om Jeff Beck har besøgt Danmark mange gange tidligere, er der således nærmest garanti for nyskabelse og i hvert fald enestående oplevelser, når han til sommer spiller i København og Randers. I Randers udtaler Værkets direktør, Mikael Qvist Rørsted, om den forestående koncert:

”Jeff Beck er helt deroppe med de andre af verdens største guitarguder, som Clapton, Hendrix og Page. Han er fuldstændig intakt og bliver bare bedre og bedre med årene, så det bliver intet mindre end fantastisk at opleve ham live her på Værket.”

Billetsalget til begge koncerter går i gang på fredag den 25. marts klokken 10. Billetter til Amager Bio den 28. juni forhandles her, og billetter til Værket den 29. juni kan købes her.