Johnny Rawls indspiller nyt album i Danmark

Johnny Rawls
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Soul blues-sangeren Johnny Rawls fra Mississippi er en kendt og skattet gæst i Danmark. Torsdag den 21. oktober 2021 indtog Johnny Rawls Musikhuset Dexter i Odense sammen med sit efterhånden faste europæiske backingband (læs her). Dét tæller det tyske familieforetagende The Özdemirs – Erkan Özdemir på bas, Kenan Özdemir på leadguitar og Levent Özdemir på trommer – samt italieneren Alberto Marsico på orgel.

Samme konstellation spillede for eksempel i Bygningen i Vejle i 2019 (læs her), og i februar 2020 var de i Christian Heyman Zinckernagels Heyman Studios i København, hvor de indspillede Johnny Rawls’ seneste studiealbum, Where have all the soul men gone (læs her).

Albummet resulterede i to Blues Music Awards-nomineringer, dels i kategorien “Soul Blues Album” og dels til Johnny Rawls selv i kategorien ”Soul Blues Male Artist”. Rawls har tidligere vundet to Blues Music Awards og været nomineret i alt 24 gange.

Svært godt tilfreds

Der er derfor ikke noget at sige til, at Johnny Rawls er svært godt tilfreds med sine europæiske medmusikere, og ved koncerten på Dexter kunne han afsløre, at kvintetten dagen efter – fredag den 22. oktober – atter ville indfinde sig i Heyman Studios for at indspille en ny plade. Her ville de endvidere få selskab af en blæsersektion.

Johnny Rawls og Erkan Özdemir
Foto: Jakob Wandam

Flere af de numre, der skal udgøre det kommende album, blev i øvrigt luftet i Odense. Ikke overraskende er der tale om soul blues-sange i den stil, som Johnny Rawls har dyrket professionelt siden 1970’erne, hvor han som guitarist turnerede med O.V. Wright.

Siden spillede Johnny Rawls bag andre af genrens legender som B.B. King, Little Milton og Bobby ”Blue” Bland, inden han sprang ud som solist i 1996 med albummet Here we go.

Med i alt 21 album under bæltet har Johnny Rawls etableret sig ikke blot som en flittigt indspillende og turnerende kunstner, men også som en af de mest markante nulevende soul blues-sangere, der tilmed skriver sit eget materiale.