Jubilæumsfestival hos Skovby Blues

Skovby

Det er ti år, siden Foreningen Skovby Blues bød ind til musik første gang.

Og konceptet er blevet fastholdt gennem årene, forsikrer foreningens forkvinde Jette Abildboe.

– Vi er ikke i blues for business – men for at skabe et fælles og afslappet familiært rum til musikerne og gæsterne, så vi alle – også de frivillige medarbejdere – får en fantastisk oplevelse.

En del af konceptet er, at Skovby Blues nægter at vokse sig større. Foreningen sælger 160 billetter, og halvdelen af disse blev solgt til gæsterne ved sidste års festival – uden at køberne kendte andet end datoen for arrangementet.

– Det betragter vi som en stor anerkendelse, men også som en forpligtelse, der er gensidig. Vi kan kun skabe rammerne – gæsterne skal skabe festen – og det gør de.

H.P. Lange

H.P. Lange

Igen i år er det en skønsom blanding af lokale, nationale og internationale kunstnere, der skal underholde hinanden og gæsterne ved Skovby Blues. Jette Abildbo fortæller:

– Danmarks bedst fortolker af rootsblues, H.P. Lange, er fast inventar, og han er med for tiende gang af ti mulige. Så får vi besøg af to af Danmarks sejeste orkestre, begge med årelang international erfaring og med mange anerkendelser og priser i skuffen, Ole Frimer Band og The Blues Overdrive.

– The Roughhaired Chickendogs og No Name Coverband er nogle af de lokale optrædende, og den amerikanske guitarhelt Alan Haynes fra Austin i Texas har sammen med sin trio lovet at lukke årets festival af med et ordentligt brag.

Alan Haynes

Alan Haynes

For Jette Abildboe kommer de store oplevelser ofte, når musikerne går på besøg hos hinanden på scenen under en optræden

– Der opstår nogle gyldne øjeblikke, når de faste rammer bliver brudt, og improvisationen tvinger kunstneren til at udtrykke sin følelese i musikken her og nu – uden at kende den i forvejen. De øjeblikke skaber magiske vibrationer i hele salen, og i sådanne sekunder er jeg fyldt med lykkefølelse.

Festivalen holder til i den tidligere korn- og foderstof i Skovby, og det er rammer, der i den grad passer til blues. En optrædende musiker udtalte for nogle år siden: “I den her lade har jeg optrådt før – der lå den bare i Mississippi.”

Skovby Blues med det sigende slogan “Live Music, Free Dancing & Cold Beer” holdes i år i dagene 30. juni og 1. juli.

En billet til de to dage koster 300 kroner, og billetterne sælges fra Dagli’Brugsen i Skovby og på www.skovbyblues.dk, hvor der også er mere information at finde om arrangementet.