Koncertanmeldelse: Peter Thorup Tribute 2.0, Egtved Forsamlingshus, Egtved

The Blues Overdrive og Ole Frimer

Tekst: Kenth K. Nielsen
Foto: Lone Vestergaard Nielsen

”En elefant kom marcherende … ” Sådan fristes man næsten til at indlede, når nu det rent faktisk var en flok Elefant-øl, der blev sat foran musikerne denne lørdag aften. Helt i Thorups ånd …

Og hvilken ånd og stemning, der blev formidlet. Gutterne i The Blues Overdrive (TBO) har altid vedkendt sig at have stor beundring for og inspiration fra Peter Thorup. Og Ole Frimer. Og Frimer var så sandelig også med i fornem stil denne aften den 3. oktober i Egtved Forsamlingshus.

Ole Frimer

Thorups repertoire

Det er to år siden, at TBO og Frimer første gang mødtes til en Thorup-tribute. Det var også i Egtved, men modsat dengang bestod sætlisten denne gang udelukkende af numre fra Peter Thorups repertoire, og altså ikke med afstikkere til hverken TBO’s eller Frimers bagkatalog. Og det kan disse musikere sagtens løfte og bære. Sagtens.

Altså, Frimer var der jo selv i dagene med Thorup. De spillede sammen i ”Den Sprøde Duo” de sidste cirka syv år, inden Thorup desværre gik bort i 2007, så mange af numrene sad jo på rygraden.

Ole Frimer og Martin Olsen

Frimer antydede dog, at det måske var lidt rustent. Men den rust var da så blevet banket af under den korte øvesession, musikerne havde haft om eftermiddagen. Det var numre som ”Don’t you change on me”, ”Påfuglefjeren” og ”Will you love me tomorrow”.

Martin Olsen fra BTO og Ole Frimer tog sig af de vokale præstationer. Det gjorde de godt. Rigtig godt. Martin Olsen leverede flot og overbevisende med sin forholdsvis lyse stemme. Visse steder fik den lidt klædelig kant, men han lød som sig selv. Ikke noget med forcerede – og unødvendige – forsøg på at lyde som Thorup. Han tog sangene og gav sit bud på dem.

Vidt omkring

Martin Olsen

Vi kom vidt omkring i Peter Thorups katalog. Han er blevet kaldt dansk blues’ grand old man, men han var så meget andet og mere. Thorup havde blandt andet sat musik til en samling digte af Halfdan Rasmussen, og de blev her repræsenteret i form af nummeret ”Noget om en brødmaskine”. Og det var tydeligt, at Olsen har været til mangen en Thorup-koncert. Han gengav med fin balance mange af de små historier og anekdoter, som Thorup selv i sin tid krydrede sætlisten med. 

Vi blev selvfølgelig også præsenteret for Thorup-klassikeren ”16 tons” – i den dansksprogede version, og for at komme hele vejen rundt i bagkataloget leverede holdet også et nummer fra Beefeaters-tiden, ”You changed my way of living”.

Hen mod slutningen af aftenen blev det tid til at skylle halsen med ”One scotch, one bourbon and one beer”. Fornemt og storswingende leveret. Et ekstranummer skulle der også til. Frimer og Olsen sang fint og indlevet op med og til hinanden i ”The circle”. Sådan!

Opvisning

Andreas Andersen

Ole Frimer og The Blues Overdrive kan deres Thorup. Det giver noget helt særligt at overvære sådan en opvisning i både sublimt guitarspil og overbevisende, indlevet sang. Det er meget betegnende at kalde det en tribute, en hyldest. Især har Martin Olsen og Andreas Andersen, begge guitar, ladet sig inspirere af Thorup og Frimer – det høres også på deres egne udgivelser. Og Ole Frimer er et veletableret navn i sig selv, men det er så herligt, at han på denne måde er med til at hylde sin gamle musikalske makker.

Peter Thorup er desværre ikke med mere selv – men nøj, hvor er det godt, at nogen bærer hans lyd og musikalske tilgang videre – uden plekter!

Peter Thorup Tribute kan opleves næste gang 27. november i Randers